Tačiau naujausi tyrimai parodė, kad bakterijos, sukeliančios ėduonį, burnoje pradeda kauptis iki išdygstant pirmajam dantukui, todėl ekspertas pataria valyti kūdikių dantenas, o dantis pradėti valyti labai anksti.

Dr. Ianas McConnachie teigia, kad vaikų sveikata labai priklauso nuo tėvų sveikatos būklės. Pavyzdžiui, moters mityba nėštumo metu turi poveikį dar negimusio kūdikio burnos ertmės sveikatai. Be to, nepriklausomi tyrimai ne kartą įrodė, kad dantenų problemos susijusios su priešlaikiniu gimdymu.

Šeimoje vyraujančios dantų ligos perduodamos kitoms kartoms. Taip yra todėl, kad bakterijos perduodamos iš burnos į burną. Tai gali nutikti, kai vienas iš tėvų laiko indą, iš kurio maitinamas vaikas, kai tėtis arba mama pučia į košę, kad ji atauštų, arba bučiuojant vaiką į lūpas.

I. McConnachie pataria pirmą kartą apsilankyti pas stomatologą, kai vaikas sulaukia vienerių metų. Be to, vertėtų sumažinti užkandžių, ypač pusgaminių kiekį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją