Praėjusią savaitę daugiausia sergančiųjų užregistruota Kauno apskrityje (19,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų), mažiausia – Tauragės apskrityje (13,0 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Sausio 25–31 d. gripas diagnozuotas 6 Lietuvos gyventojams, sausio 18–24 d. susirgusiųjų šia liga buvo 14.

2020–2021 m. gripo sezoną dėl gripo ligoninėse nesigydė nė vienas asmuo.

Sergamumo gripu ir ŪVKTI apskrityse duomenys:

Sergamumas gripu iš ŪVKTI 2021 m. 4 savaitę

Praėjusių metų ketvirtą savaitę bendras sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo kur kas didesnis (72,4 atvejo 10 tūkst. gyventojų).

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2021 m. 3 sav. nebuvo paimta ėminių dėl gripo viruso nustatymo, todėl gripo virusas nebuvo išskirtas.

Sergamumas gripu iš ŪVKTI 2021 m. 4 savaitę

Dėl skiepų nuo gripo rekomenduojame kreiptis į savo šeimos gydytoją

Įprastai skiepijimo sezoninio gripo vakcina laikotarpis kasmet prasideda rugsėjo–spalio mėnesiais, kai tik asmens sveikatos priežiūros įstaigos ją gauna. Skiepytis nuo sezoninio gripo galima iki vakcinos galiojimo termino pabaigos. Tiksli vakcinos galiojimo data priklauso nuo gamintojo ir yra nurodoma ant pakuotės.

Ypač rekomenduojama pasiskiepyti asmenims, priklausantiems rizikos grupėms:

  • 65 m. ir vyresniems asmenims;
  • nėščiosioms;
  • asmenims, gyvenantiems socialinės globos ir slaugos įstaigose;
  • sergantiems lėtinėmis širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų, inkstų ligomis, lėtinėmis ligomis susijusiomis su imuniniais mechanizmais, piktybiniais navikais;
  • sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams.


Primename, kad skiepytis nuo sezoninio gripo yra tikslinga net iki gripo viruso cirkuliacijos pabaigos, nes taip galima apsisaugoti nuo sunkios ligos formos, galimų komplikacijų, lėtinių ligų paūmėjimo ar mirties. Pasiskiepijus imuninis atsakas susiformuoja po dviejų savaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)