Alytuje gripo epidemija paskelbta pirmadienį.

Dėl gripo epidemijos nuo antradienio Kaune stabdomas mokymo procesas dar keturiose ugdymo įstaigose. Esant dideliam mokinių sergamumui, laikinai pamokos nutrauktos Šv. Pranciškaus mokykloje (tik priešmokyklinėje grupėje ir 1 - 4 klasėse), Kovo 11-osios vidurinėje mokykloje, Žaliakalnio progimnazijoje ir Šv. Mato gimnazijoje.

ELTA primena, jog nuo praėjusio pirmadienio ugdymo procesas neorganizuojamas Generolo P. Plechavičiaus vidurinėje mokykloje, Eigulių pagrindinėje mokykloje ir Vaižganto progimnazijos pradinėse klasėse. Planuojama, kad laikinai uždarytos mokyklos moksleiviams duris vėl atvers vasario 1-ąją.

Gripo epidemijos metu, jei moksleivių sergamumas gripu ar ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis viršija 20 proc., mokyklos ar kitos ugdymo įstaigos vadovams rekomenduojama nutraukti ugdymo procesą.

„Nuolat palaikome ryšį su Visuomenės sveikatos centru, Visuomenės sveikatos biuru, informuojame apie situaciją švietimo sistemoje pagal kasdien iki vidurdienio mokyklų pateikiamas žinias apie moksleivių sergamumo rodiklius", - teigė Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Moksleivių tėvams ir visiems kauniečiams patariama įsiklausyti į Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistų rekomendacijas ir patikėti, kad skiepai - efektyviausia apsaugos priemonė nuo gripo ir jo komplikacijų. Primenama, jog nemokamai skiepijami 65 metų ir vyresni bei visų amžiaus grupių asmenys, sergantys piktybiniais navikais, lėtinėmis ligomis, nėščiosios, slaugos ir globos įstaigų gyventojai bei sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai. Pasiskiepijus jau užsikrėtusiam gripu žmogui ar užsikrėtus iš karto po skiepo, skiepas nuo ligos neapsaugos, bet ir nepakenks. Tačiau po 2 savaičių jau bus susiformavusi pakankama apsauga nuo visų trijų tipų gripo viruso.

Gripo epidemijos metu gyventojams rekomenduojama saugotis peršalimo, vengti būti arti sergančiųjų, pasirinkti šiam metų laikui tinkamus drabužius bei apavą, daugiau būti ore, valgyti daugiau vaisių, daržovių. Taip pat, - saugoti imuninę sistemą grūdinantis, naudojant liaudies medicinos priemones: česnaką, ežiuolės, imbiero preparatus, vitaminą C, medų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)