Siekdamos pagerbti žuvusį kolegą šeštadienį lapkričio 19 d., 12 val. visos Vilniaus GMP brigados 1 minutei įjungs garsinius signalus ir mėlynos spalvos švyturėlius. Apie tai Vilniaus miesto GMP stotis pranešė socialiniame tinkle „Facebook“.

Tuo metu, kai kauks greitųjų sirenos, šeštadienį, 12 val. Liepynės kapinėse bus laidojamas D. Alimovas. Kaip praneša Vilniaus miesto GMP stotis, miręs paramedikas šiuo metu pašarvotas Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų gatvėje, 6 salėje.

Gyventojų tuo metu prašoma supratimo ir palaikymo.

Primename, kad D. Alimovo gyvybė užgeso lapkričio 16 vakarą Vilniaus ligoninėje po to, kai pirmadienį gelbėdamas ant traukinio elektros nutrenktą paauglį pats patyrė iškrovą.

Nelaimė įvyko Naujojoje Vilnioje, V. Kojelavičiaus gatvėje, geležinkelio stoties teritorijoje, kai 17-metis vaikinas, užlipęs ant traukinio vagono, prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, nuo jos užsidegė drabužiai.

Dmitrij Alimov

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojas, norėdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą, užlipo ant traukino vagono ir taip pat patyrė elektros iškrovą. Netekęs sąmonės, vairuotojas nukrito nuo vagono.

Po tragiškos GMP darbuotojo žūties prieškaičtų sulaukė ugniagesiai.

Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotojas Tadeušas Rodzas yra įsitikinęs, kad ant Naujosios Vilnios geležinkelio stotyje stovinčio sąstato cisternos, kur gulėjo elektros nutrenktas paauglys, turėjo lipti ne GMP darbuotojas su policininku, o gelbėtojai.

Tadeušas Rodzas

„Pagal operacijų planą, ant vagono lipti turėjo ne mūsų darbuotojai, ne policininkai, tai turėjo padaryti gelbėtojai. Aš taip įsivaizduoju, kad šalia turėjo būti gelbėtojai. Gelbėtojai turėjo uždrausti, jeigu yra nesaugu“, – sakė T. Rodzas. Jis teigė, kad medikai neturi specialių apsaugos priemonių ir negali patys gelbėti žmonių.

„Gelbėtojai turėjo savo darbą atlikti. Aš visą laiką sakau, mes nebėgsime į degančią patalpą, ugniagesiai turi išnešti, o mes –suteiksime pagalbą. Elementaru, kad kiekvienas turi atlikti savo darbą. Gelbėtojai naudoja dujokaukes, dar kažką. Mes neturime nukentėti. Jeigu mes nukentėsime, nebus kam teikti pagalbą“,– argumentuoja T. Rodzas.

Anot vieno iš Vilniaus GMP stoties vadovų, įvykio vietoje GMP vairuotojas paklausė ugniagesių, ar saugu? Medikų dispečeriai buvo įspėję, kad reikia saugotis. Gavęs teigiamą atsakymą, vyras su policininku užlipo ant traukinio cisternos. Tuomet paaiškėjo, kad srovė dar nebuvo išjungta ir medikas patyrė stiprią elektros iškrovą. Jo drabužiai užsiliepsnojo ir GMP darbuotojas be sąmonės krito nuo vagono.

„Gelbėtojai turėjo įsitikinti, kad viskas atjungta, susisiekti su geležinkeliais. Ten eismas yra pakankamai pavojingas. Traukiniai važiuoja, viskas turėjo būti sustabdyta“, – žėrė kaltinimus T. Rodzas.

Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją