Tačiau vargu ar gali būt blogesnių kulinarinių eksperimentų, negu bandyti valgyti neprinokusį avokadą.

Pirma, nesunokusį avokadą bus sunku nulupti, antra, jis dar neturės kreminės tekstūros, rašo independent.co.uk.

Problema ta, kad daugumoje prekybos centrų neprinokę avokadai kainuoja kur kas pigiau negu sunokę. Tačiau kas norės laukti kelias dienas, kad galėtų pasigaminti salotų su avokadais?

Šio vaisiaus gerbėjams yra gera žinia – egzistuoja būdas, kaip pagreitinti avokado nokimo procesą.

Viskas, ko jums reikia, yra obuolys ir rudas, popierinis maišelis.

Tiesiog įdėkite avokadą ir obuolį į popierinį maišelį ir kuo sandariau jį uždarykite.

Jei šie vaisiai kartu pabus maišelyje per naktį, ryte jau galėsite mėgautis sunokusiu avokadu.

Tokiu pačiu būdu galima sunokinti ir pomidorus, tačiau juos į maišelį reikėtų dėti su bananais.

Avokadas – tai aukščiausios kokybės baltymų, geriausių riebalų ir maistingiausių angliavandenių šaltinis. Jo minkštime susikaupia 15-35% riebalų (labai kokybiškų aliejų). Tai idealus maistas visiems, nevalgantiems gyvulinės kilmės riebalų. Minkštime yra 1,5-2,1% gerai įsisavinamų baltymų, mineralinių medžiagų, ypač vario. Jis būtinas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai, vitaminų C, E, D, K, B1, B2, B6, biotino, karotino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)