Kalnuotoje Goro provincijoje, kurioje misijas atlieka ir Lietuvos kariai, gyvena apie 680 tūkst. gyventojų, o jiems medicinos paslaugas teikia vos viena 70 lovų ligoninė, kurioje dirba 13 gydytojų ir 30 med. slaugytojų.

Į KMUK pirmą kartą atvykę 4 Goro provincijos medikai pripažino, kad tiek medicinos įstaigų, tiek medikų specialistų labai trūksta.

“Mums labai trūksta ligoninių bei specialistų. Talibano valdymo metais buvo uždrausta ruošti moterų ligų specialistus, todėl dabar jų ypatingai trūksta”, - sakė Goro provincijos ligoninės gydytojas Juma Gul Yaqubi.

“Goro provincijos medikus supažindinsime su naujausiomis technologijomis, kurias pavyko įdiegti KMUK. Svečių pasirengimo lygis nėra prastas, jie išmano savo sritis. Tiesa, Goro provincijoje dirbama su paprastesne technika”, - sakė KMUK vyr.chirurgas Rytis Rimdeika.

“Lietuvoje pamačiau daug naudingų dalykų ir jau spėjau įgyti naujų žinių, kurias tikiuosi pritaikyti Goro provincijos ligoninėje. Šis vizitas mums labai naudingas”, - sakė J.G.Yaqubi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją