Kaip praneša yahoo.com, 16 m. mergina ėmė vemti, jai prasidėjo sąnarių ir pilvo skausmai. Gydytoja manė, kad tai šlapimo takų infekcija, ir skyrė antibiotikų, tačiau simptomai dar pasunkėjo.

Vėliau mergina papasakojo gydytojams, kad užsisakė internetu kiniškos žaliosios arbatos ir tris mėnesius kasdien išgerdavo daugiau nei tris puodelius, norėdama sulieknėti.

„Sulieknėjau vos keliais kilogramais, paskui prasidėjo sąnarių skausmai, ėmė svaigti galvą, pykinti, – pasakojo mergina. – Labai išsigandau, paskui mane paguldė į ligoninę, atliko daug tyrimų. Tuo metu nesupratau, kas vyksta.“

Dabar paauglei atrodo, kad sveikata suprastėjo dėl arbatos. „Daugiau niekada nepirksiu internetu arbatos“, – teigė ji.

Medikai konstatavo hepatitą nuo žaliosios arbatos. Tačiau taip pat teigiama, kad žaliojoje arbatoje daug antioksidantų, kad ji naudinga sveikatai.

Kas gi atsitiko?

Problema – ne pati žalioji arbata, o tai, ko į ją galėjo būti pridėta, aiškina sveikatos apsaugos specialistas Mike‘as Doyle‘as.

Jo teigimu, perkant produktus iš kitos šalies, kyla jų saugumo klausimų, taip pat skirtingose šalyse naudojami skirtingi pesticidai.

Tyrėjų teigimu, pesticidai gali sukelti hepatitą, ypač (pesticidai) iš besivystančių šalių.

Dietologė Jessica Cording teigė, kad žalioji arbata laikoma naudinga sveikatai, tačiau per didelis jos kiekis gali būti žalingas.

Savo praktikoje dietologė yra susidūrusi su atvejais, kai žalioji arbata pakenkė kepenims, tiesa taip yra buvę su didelėmis dozėmis žaliosios arbatos papildų. Ji pabrėžė, kad saikingai geriant žaliosios arbatos sveikatai žalos nėra.

Mitybos specialistė Lisa Moskovic nepirkti žaliosios arbatos, susmulkintos į miltelius, nes į juos lengviausia ko nors pridėti arba jų perdozuoti. Ji pataria pirkti žinomų, patikimų gamintojų produkciją.

Kodėl jūsų žalioji arbata turėtų būti ne iš Kinijos, o iš Japonijos

Žaliosios arbatos augalai iš dirvožemio gerai absorbuoja šviną, kuris gali nukeliauti net iki augalo lapų. Todėl intensyvios pramoninės taršos zonoje esančiose šalyse, tokiose kaip Kinija (čia pagaminama beveik 90 procentų pasaulio žaliosios arbatos), išaugintoje žaliojoje arbatoje gali būti nemažas kiekis švino. Geriant arbatą norisi žinoti, kad jos lapai atkeliavo iš neužterštos vietovės ir pasižymi aukšta kokybe. Štai geriausios iš Japonijos atkeliavusios arbatos rūšys yra ne kepinamos ar skrudinamos, o garinamos. Todėl tokioje arbatoje išsaugoma gerokai daugiau vertingų maistinių medžiagų, nėra jokių priedų ar teršalų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)