„Šį rytą gautas mėginio tyrimo rezultatas neigiamas, žmogus nėra užsikrėtęs koronavirusu“, – BNS sakė SAM Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

Pirmadienį skelbta, kad iš Kinijos, kurioje nuo sausio pabaigos fiksuojamas naujojo koronaviruso COVID-19 protrūkis, beveik prieš dvi savaites grįžusiam vyrui pakilo temperatūra, tačiau kitų simptomų, siejamų su naujuoju koronavirusu, nenustatyta.

Nuo to laiko, kai koronaviruso protrūkis buvo užregistruotas gruodžio mėnesį, pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 71 tūkst. žmonių, vis dėlto naujų atvejų skaičius pradėjo mažėti. Virusas jau pražudė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje.

Dėl šio viruso rizikos Kinijoje lankęsi žmonės, pajutę gripo simptomus, prašomi nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.

Kinijoje koronavirusas pareikalavo daugiau kaip 1 800 gyvybių

Naujojo koronaviruso epidemijos aukų skaičius Kinijoje antradienį pasiekė 1 863, užfiksavus dar 93 mirties atvejus labiausiai nuo ligos protrūkio nukentėjusioje centrinėje Hubėjaus provincijoje.

Savo eiliniame pranešime provincijos sveikatos komisija taip pat informavo apie 1 807 naujus ligos atvejus, bet jų skaičius yra mažesnis nei pirmadienį.

Bendras sergančiųjų skaičius šalyje dabar viršija 72 300.

Dauguma susirgimo atvejų užfiksuota Hubėjuje, kur gruodį ir atsirado šis virusas, vėliau išplitęs po visą Kiniją ir pasiekęs kitas šalis.

Už Hubėjaus, kuris buvo praktiškai izoliuotas siekiant suvaldyti virusą, ribų, patvirtinamų naujų COVID-19 atvejų skaičius mažėja. Kinijos nacionalinės sveikatos komisijos teigimu, tai yra ženklas, kad protrūkis kontroliuojamas.

Tačiau Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pabrėžė, kad šią tendenciją „reikia interpretuoti labai atsargiai“.

„Tendencijos gali kisti, nes paveikiamos naujos gyventojų [grupės]. Pernelyg anksti pasakyti, ar mažėjimas, apie kurį skelbiama, tęsis. Visi scenarijai tebėra įmanomi“, – sakė jis žurnalistams pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)