Asmeninis treneris Russellas Batemanas, sukūręs populiarią treniruočių sistemą, kurios laikosi tokios garsenybės kaip Ellie Goulding ir Suki Waterhouse, pataria, ką geriausia valgyti prieš ir po treniruotės.

Prieš treniruotę: riešutai

„Riešutai yra nuostabus sveikų riebalų šaltinis“, – leidiniui „The Business Insider“ sakė R. Batemanas. Taip yra todėl, kad jie padeda ilgą laiką palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.

Treneris pataria prieš treniruotę suvalgyti saują migdolų ar makadamijų riešutų ir išgerti puodelį espreso, nes kofeinas padės stimuliuoti nervų sistemą ir suteiks energijos.

Prieš treniruotę: kiaušiniai

Daugelis besilaikančiųjų kokios nors dietos vartoja tik kiaušinio baltymus, nes esą trynyje yra daug riebalų, tačiau R. Batemanas rekomenduoja prieš treniruotę suvalgyti visą kiaušinį.
„Išmesti trynio tikrai nevertėtų, – sako jis. – Jame daug svarbių maistinių medžiagų, įskaitant vitaminą D, kuris padeda lieknėti.“

Po treniruotės: išrūgų baltymai

Daugelis žmonių įvairius baltyminius papildus sieja su svorio augimu, tačiau R. Batemanas pabrėžia, kad išrūgų baltymai padės kūnui atsigauti po treniruotės.

„Skysti išrūgų baltymai yra tiesiog idealus produktas po treniruotės, nes skrandis juos labai greitai suvirškins. Išrūgos skatins baltymų sintezę, padės audiniams atsigauti“, – sakė treneris, pridūręs, kad išrūgos padeda auginti raumenų masę. Tai naudinga žinoti, jeigu, mažindami svorį, tuo pačiu norite ir stangrinti kūną.

Po treniruotės: lašiša

„Lašiša yra vienas geriausių produktų, kuriuos turėtų valgyti žmonės“, – mano R. Batemanas. Ypač jeigu norite būti liekni ir sveiki.

Lašišoje gausu baltymų ir omega-3 riebiųjų rūgščių, kurios padeda apsaugoti ląstelių membranas ir užkirsti kelią ligoms.

Po treniruotės: žaliosios daržovės

Kartu su lašiša galima valgyti daug žaliųjų daržovių – lapinių kopūstų, brokolių ir špinatų. „Tamsiai žalios lapinės daržovės suteiks daug naudingų kalorijų. Ir jos yra veikiausiai labiausiai koncentruotas maistinių medžiagų šaltinis“, – pabrėžė R. Batemanas.

Be to, jose yra daug mineralų ir enzimų, kurie, pasak trenerio, yra „pirminė pagalba norint atsikratyti riebalų ir gerai jaustis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)