Su jo leidimu publikuojame tekstą neredaguotą.

„Šventės buvo kiek egzotiškesnės. Rasa išmėgino sveikatos apsaugos sistemos paslaugas. Kažkaip būtų nesąžininga nepasidalinti patirtimi. Naktį iš 23 d. į 24 d., kai jau supratome, kad apsinuodijimas nevaikiškas, paskambinau 112 ir iškviečiau greitąją pagalbą.

Greitukė nustebino labai maloniai. Atvyko per 8 min, paramedikė buvo super maloni ir draugiška, automobilis tvarkingas ir nenuperstas. Kaip normalioje, Vakarietiškoje valstybėje. Viską paaiškino ir galiausiai patarė kartu vykti į infekcinę ligoninę Žveryne. Tai keli įspūdžiai:

- man trūksta žodžių, kad nupasakočiau kiek tragiškai atrodė ta trobelė, kurią vadina infekcine ligonine. Nutrešęs, pelėsiais ir kerpėm apaugęs pastatas labiau žadėjo naujos infekcijos pasigavimą nei apsinuodijimo gydymą;

- visoje infekcinėje ligoninėje pacientams yra 1 wc. Ne palatoje, o VISIEMS. Ligoninėje, kurioje žmonės viduriuoja ir vemia jie turi 1 tūliką. 1 tūliką, Karlai!!

- Ar galima tuo wc naudotis? Ne. Kiekvienas pacientas turi gamtinius reikalus sutvarkyti į bliūdą, pažymėtą jo lovos numeriu. Ir taip kas kartą. Literaliai į bliūdą.

- Kaip reikia išsikviesti seselę į palatą? Tau duoda šaukštą, kurį turi daužyti į metalinį lovos rėmą, tikėdamasis, kad seselė išgirs tavo ir tavo šaukšto šauksmą. ŠAUKŠTĄ!! Aš nepatikėjau kol pats neišgirdau šaukštukų simfonijos.

- Ligoninės personalas kaip pridera bendram vaizdui yra neapsakomai šlykštus. Piktos, sovietinės bobos, kurios nekenčia savo darbo, atrodo specialiai viską daro išvirkščiomis rankomis, lietuviškai beveik nekalba, o į atsakymus Tau neatsako ir nieko nepaaiškina. Negyvenau, bet įsivaizduoju, kad elgėsi kaip pridera komunistinėje valstybėje.

- Na ir žinoma maistas. Andrius Tapinas su Laisvės TV darė atskirą reportažą apie pateikiamus gardumynus. Įsitikinau savo akimis. Paragauti neišdrįsau.

- Maloniausias žmogus visoje ligoninėje yra budintis gydytojas. Kadangi buvo švenčių metas, dažniausiai budėjo jauni rezidentai. Už tuos 200-300 eurų. Jiems kažkaip ir paaiškinti pavyko viską, ir žmoniškai kalbėti, ir dar nusišypsoti.

Koks istorijos moralas? Matyt jokio. Ateikite ryt palaikyt jaunų medikų 11:00 į Katedros aikštę“, - rašė politikas savo feisbuko paskyroje.

Komentaruose žmonės tvirtino, kad visa aprašyta istorija – tikrų tikriausia tiesa, nutikusi jau ne vienam pacientui, o apie šaukštų daužymą jau sklinda legendos.

„Tą patį patyriau prieš 6 metus“, - tikino vienas internautas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (220)