Padės penkiems ligoniams

Antradienį Vilniaus universiteto ligoninėje Santaros klinikose mirusio žmogaus artimieji sutiko donorystei paaukoti jo inkstus. Toks kilnus šeimos narių sprendimas padės dviem inkstų ligomis sergantiems žmonėms. Jiems transplantacijos bus atliktos Vilniaus Santaros klinikose.

Antrasis donoras buvo registruotas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose. Mirusiojo artimieji taip pat priėmė pagarbos vertą sprendimą – padovanoti organus tiems, kuriems jie suteiks galimybę pasveikti ir gyventi pilnavertį gyvenimą. Atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad transplantuoti tinkamos donoro kepenys ir inkstai. Operacijos bus atliktos artimiausiu metu.

Sėkminga metų pradžia

Metų pradžia – sėkminga organų donorystei. Per primąsias metų savaites registruoti jau aštuoni efektyvūs donorai. Atliktos keturios širdies transplantacijos, 14 – inkstų, 5 – kepenų, viena kasos ir inksto komplekso transplantacija, taip pat viena inksto transplantacija iš gyvo donoro.

Organų ir ragenų transplantacijų laukia daugiau kaip 300 žmonių, tarp jų – ir keturi vaikai.

Šiuo metu Lietuvoje donorais gali tapti visi pilnametystės sulaukę asmenys, kurie išreiškia sutikimą ir gauna donoro kortelę. Užpildyti prašymą galima internetu – ntb.lt svetainėje, taip pat visose gydymo įstaigose ir „Eurovaistinės“ vaistinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją