„Jeigu banga padidėtų ir tos pagalbos reikėtų daugiau, tai yra žinutė, kad reikia didesnio ir kitų Europos Sąjungos šalių indėlio, kai mes kalbame apie pagalbą Ukrainos kariams“, – penktadienį po susitikimo su eurokomisare žurnalistams sakė ministras.

Jis pridūrė, kad šiuo metu teikiant pagalbą sužeistiems kariams, didžiausia našta tenka Lenkijai.

Stella Kyriakides ir Arūnas Dulkys

„Lietuva pagal teikiamą pagalbą karių reabilitacijai yra maždaug trečia, ketvirta, kartais penkta Europos Sąjungoje. Komisarė atkreipė dėmesį, kad tai yra didžiulis indėlis“, – kalbėjo A. Dulkys.

Už sveikatą ir maisto saugą atsakinga eurokomisatė S. Kyriakides antrino ministrui. Pasak jos, Europos Sąjunga įdėjo daug pastangų, kad suteiktų tinkamą paramą Ukrainos žmonėms. Tačiau artėjantis šaltasis metų sezonas gali atnešti ir papildomų sunkumų.

Stella Kyriakides

„Mes perkėlėme maždaug 1,3 tūkst. pacientų iš Ukrainos į įvairias Europos valstybių ligonines. Lenkijoje, Rumunijoje ir Slovakijoje įsteigėme medicinos paslaugų punktus, kad galėtume perkelti šiuos pacientus. Gresiant branduoliniam pavojui, parūpinome 5 milijonus jodo tablečių“, – kalbėjo ji.

Stella Kyriakides

„Mūsų parama Ukrainai yra nuolatinė. Ir remsime Ukrainą tiek, kiek tik reikės“, – pažadėjo eurokomisarė.

ELTA primena, šiuo metu į Lietuvą yra atvykę maždaug 65,3 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos. Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės teigimu, Lietuva nenaudojamose mokyklose ir ligoninėse šaltojo laikotarpio metu galėtų priimti dar maždaug 25 tūkst. karo pabėgėlių.

Susitikimo akimirka
Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją