Apie tokią apgaulę socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba (VVKT).

„Sukčiai ir toliau nejaučia jokių ribų. Šįkart savo melagystėms skleisti jie vėl pasirinko sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio veidą. Ministras pristatomas kaip kardiologas.

Interneto svetainėje „Medizin Zeitschrift“ yra publikuotas straipsnis, kur neaiškios kilmės produktas „Welltone“ pristatomas kaip stebuklingas vaistas kraujagyslėms gydyti. Tai – tiesos neatitinkanti informacija“, – įspėja VVKT.

Toliau tarnyba rašo, kad prekyba vaistais ar kosmetikos gaminiais, taip pat šių produktų reklama nėra Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija veiklos sritis, tad tai turėtų būti vienas pirmųjų indikatorių žmonėms atskiriant – tiesa ar melas skelbiamoje informacijoje.

„Verta pažymėti ir tai, kad straipsnyje gausu rašybos, skyrybos, logikos klaidų.

Būkite budrūs ir nepirkite neaiškios kilmės preparatų. Nerizikuokite savo ir savo artimųjų sveikata“, – patariama vartotojams ir primenama, kad visada galima pasitikrinti, ar siūlomas įsigyti produktas yra registruotas kaip vaistas. Tereikia atsidaryti šią nuorodą: https://vapris.vvkt.lt/vvkt-web/public/medications ir įrašyti produkto pavadinimą.

Daugiau informacijos apie tai, kaip atskirti, kad skleidžiama informacija neatitinka tikrovės ir neapsigauti, rasite paspaudę čia: https://bit.ly/3Xozyl4

Portalas „Delfi“ primena, kad sukčiai internete yra naudoję ir kitų žinomų žmonių veidus, reklamuodami neaiškios kilmės preparatus. Tarp jų buvo ir šeimos gydytojai Valerijus Morozovas ar profesorius Vytautas Kasiulevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją