Statistika Jungtinėse Amerikos Valstijose dar labiau šokiruojanti – 2013 metais greito maisto industrija sugeneravo 191 milijardą dolerių pajamų, o 83 proc. šeimų bent kartą per savaitę maitinasi greito maisto restorane.

Dietologė Jūratė Dobrovolskienė laidoje „Patarimai mamoms“ sakys, kad didžiausia problema, su kuria šiuo metu susiduria vakarų pasaulis – per didelis kalorijų suvartojimas.

„Yra kalorijų pervartojimo kultas, kada maisto yra daug, pasirinkimo daug ir valgau tiek, kiek noriu. Čia yra didžiausia problema“, - kalbėjo J. Dobrovolskienė.

Laidos metu dietologė pasidalino patarimu, kaip paprastai nustatyti, ar žmogus turi antsvorį.

„Yra kūno masės indekso vertinimas. Tai yra santykis tarp bet kurio mūsų svorio dalijant iš ūgio metrais ir pakeliant kvadratu. Jeigu skaičius yra tarp 20 ir 25 – tai gyvenkime ir nieko nekeiskime. Bet jeigu matome, kad tas indeksas yra 26 ir daugiau – reiktų susirūpinti“, - pasakojo J. Dobrovolskienė.

Dietologė sutinka, kad greitas maistas – nesveikas, tačiau kartais draudimas duoda priešingą efektą.

„Tas „Big mac‘as“ ir mėsainis nėra nuodai. Kartais draudimas duoda priešingą efektą. Jeigu vaikai nebuvo matę Sprite gėrimo, ir mes apeidavome parduotuvių skyrius, kad jų ir nepamatytų, tai paskui yra geriama litrais, todėl draudimai turi būti pedagogiški“, - laidoje „Patarimai mamoms“ sakė dietotolgė.

Anot specialistės, didelės žalos vienas mėsainis per savaitę tikrai nepadarys: „Tai neturi būti dovana ar kaip atlyginimas vaikui“.

„Greitas maistas visada turi antrinį paruošimą. Sunku suvokti, kad ten yra tiek daug riebalų ir labai dideli kalorijų kiekiai“, - laidoje „Patarimai mamoms“ pasakojo J. Dobrovolskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)