Pasak Kauno mero Visvaldo Matijošaičio, į šią vietą žmonės galės atvykti automobiliu ir pagal SAM nustatytą algoritmą bei turint šeimos gydytojo siuntimą jiems bus galima išsitirti nuo viruso.

Tyrimų punktas bus įrengtas Kauno kempinge

Kauno miesto savivaldybės vadovai dar penktadienį kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją su prašymu koronaviruso mėginius tirti LSMU Kauno klinikų laboratorijoje.

Specialistų teigimu, efektyvesnis ir greitesnis COVID-19 nustatymas sumažintų kylančias grėsmes ir padėtų sutrumpinti tiriamų pacientų eiles gydymo įstaigose.

„Mobilų tyrimų dėl koronaviruso punktą nusprendėme įkurti Kauno kempinge (Jonavos g. 51A). Į šią vietą patogu atvykti automobiliu iš daugelio miesto vietovių, o taip pat jis greitai ir paprastai pasiekiamas atvykstantiems iš kitur. Atoki teritorija saugiai aptverta, tinkama sklandžiam automobilių srautų judėjimui.

Artimiausiu metu medikai kartu su savivaldybės darbuotojais parūpins visą reikalingą įrangą, bus sudarytos komandos, kurios čia dirbs. Kai tik viskas bus paruošta – informuosime. Be to, svarbu pabrėžti, kad tyrimai bus atliekami pagal SAM nustatytą algoritmą, tik turint šeimos gydytojo siuntimą“, – informaciją pateikia Kauno miesto meras V. Matijošaitis.

Imasi specialių priemonių

Šiandien Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Paulius Keras Kulautuvuoje pristatė trejus metus nenaudojamas Kulautuvos reabilitacijos ligoninės patalpas, kuriose bus izoliuojami ir prižiūrimi sergantys asmenys.

Šeštadienį rengtoje spaudos konferencijoje miesto meras aiškino, kad iki šiol mėginiai iš visos Lietuvos vežami tirti į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją Vilniuje, o taip gaištamas brangus laikas juos transportuojant. Anot jo, tiriamas asmuo yra izoliuojamas ligoninės palatoje, ją galbūt užimdamas be reikalo.

„Regis, kad ekstremalią situaciją šalyje koordinuojantys specialistai penktadienį mūsų siųstą prašymą išgirdo. Natūralu, kad tą patį kartoja ne vien Kaunas. Jei laboratorijos išties turi reikiamus reagentus ir yra pasirengusios, tikiu, kad jau greitai problema bus išspręsta, tyrimai vyks kur kas operatyviau juos atliekant Kaune“, – jau anksčiau kalbėjo V. Matijošaitis.

Kaune inicijuota nemažai permainų ir imtasi specialių priemonių ruošiantis galimoms grėsmėms, stiprinant prevenciją. Aktyvuotas savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centras. Miestas surado ir paruošė saugias patalpas žmonių saviizoliacijai, kur galėtų apsistoti iš rizikos šalių sugrįžę ar su užsikrėtusiais asmenimis artimai kontaktavę gyventojai, dėl objektyvių priežasčių negalintys likti savo namuose 14 dienų karantino laikotarpiui.

SAM nurodymai

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas. Grįžusiems iš paveiktų teritorijų 14-os dienų saviizoliacija yra privaloma.

Primenama, kad atsižvelgiant į situaciją dėl koronaviruso plitimo visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje prasidėjo karantinas. Karantino režimo trukmė – nuo kovo 16 d. 00 val. iki kovo 30 d. 24 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)