„Į šį medikamentą yra įdėta konservantų, kurie po kurio laiko patamsina ir prailgina blakstienas. Beje, visa informacija apie tai yra pateikiama netgi informaciniame lapelyje“, - pranešime spaudai cituojama ji.

Anot L. Vanagaitės, grožio funkcijai atlikti vaistininkai nėra linkę parduoti šio receptinio vaisto.

„Būtinai išsiaiškiname problemą, dėl ko ketinama jį naudoti ir jei jo paskirtis blakstienų auginimui, rekomenduojame pasirinkti kitas priemones, nes šis medikamentas gali pakenti akies rainelei“, - tikina vaistinės atstovė.

Grožio aktualijas sekanti stilistė bei kūrybinio dueto „ŠaŠa“ narė Viktorija Šaulytė teigia, kad jei tokie medikamentai reabilituoja blakstienas, kodėl gi jų nepabandžius. „Tikrai yra atvejų, kai blakstienoms reikia intensyvios pagalbos ir jeigu turėčiau su jomis didelę problemą, pasidomėčiau šiais vaistais“, - sako stilistė.

Žinoma mergina prisipažįsta, jog savo blakstienas ji anksčiau labai alindavo. „Buvau pramoginių šokių šokėja, tad mums gana dažnai tekdavo klijuotis dirbtines blakstienas. Išgyvenau ir priaugintų blakstienų etapą, tačiau dabar leidžiu joms ilsėtis. Juk ne tik sielai, kūnui ar odai reikia poilsio“, - teigia ji.

Blakstienų priežiūrai Viktorija renkasi tiek liaudiškas, namų sąlygomis pasigamintas priemones, tiek specialistų rekomenduojamus produktus. Pasak jos, abu variantai yra patikimi, tačiau viskas priklauso nuo jų būklės.

„Po priauginimo, pamačiau, jog mano blakstienos skirtingo ilgio. Tada nusprendžiau jas atsiauginti, naudodama alyvuogių aliejų, kurio visada yra namuose. Tačiau po kurio laiko supratau, kad mano blakstienos šaukiasi rimtesnės pagalbos. Išbandžiau blakstienų laminavimą, kuris prisotina jas vitaminų ir natūraliai šiek tiek užriečia“, - sako žinoma stilistė.

Priemones blakstienų priežiūrai ji dažniausiai renkasi vaistinėje. „Jų augimą skatina ricinos aliejus, o po nuolatinio naudojimo ir rezultatas puikiai matomas. Taip pat vaistinėje visada perku micelinį vandenį, be kurio negaliu apsieiti valydama akis ir blakstienų tušą“, - pasakoja V. Šaulytė.

Stilistė moterims primena, jog kiekvienai kūno dalelytei reikia priežiūros bei poilsio. Tik tokiu būdu atrodysime nepriekaištingai.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Laura Vanagaitė mano, kad silpnų blakstienų rezultatas – neteisinga priežiūra. „Kažkodėl moterys galvoja, kad tai yra genetinis paveldėjimas, tačiau tai netiesa. Dažniausiai blakstienas veikiantys faktoriai yra gyvenimo ir darbo aplinka, stresas, nekokybiška kosmetika, vaistų vartojimas, dažnas akių uždegimas bei alerginės reakcijos“, - teigia specialistė.

Farmacininkė moterims pataria išmėginti ne tik taip visų pamėgtą ricinos aliejų, bet ir varnalėšų, migdolų, kokosų aliejų mišinius. „Blakstienoms grožio suteikia ir vitaminų A bei E vartojimas. Na, o jeigu esate alergiškos aliejams, galite naudoti ir kitas priemones – tai įvairūs kokybiški serumai, skirti blakstienų atgaivinimui ir augimui“, - sako vaistininkė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)