„Šią vietą pasirinkome dėl patogumo, siekiant priartinti skiepijimą arčiu gyventojų ir taip pat ten jau buvo patikros punktas ir sukurta infrastruktūra, kuria naudojosi daugelis žmonių. Kadangi testavimo apimtys mažėjo, tai nusprendėme pritaikyti būtent šią vietą vakcinacijai“, – pirmadienio rytą LRT radijui sakė Vilniaus miesto savivaldybės sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Viktorija Turauskytė.

Paklausėme Vilniaus miesto savivaldybės: jei žmogus užregistruotas skiepytis LITEXPO ar kitame skiepijimo centre, ar jis gali nepranešęs atvykti pasiskiepyti į Lukiškių aikštę?

Vakcinavimo punktas Lukiškių aikštėje

Pasak Sveikatos apsaugos skyriaus vyriausiosios specialistės Justinos Juknevičienės, toks variantas galimas.

Jei žmogui patogiau skiepytis Lukiškių aikštėje, jis gali nepranešęs ten ir nuvykti pasiskiepyti. Tokiu atveju jo registracija kitur bus atšaukta.

Tačiau galimybę atšaukti registraciją bei pakeisti vietą turi ir pats asmuo. Vakcinacijos punkte jis bus užregistruotas iš naujo ir kartu gaus skiepą.

Vakcinavimo punktas Lukiškių aikštėje

Ar gali žmogus, tiesiog atvykęs į Vilnių pasivažinėti, užsukti į šį punktą ir pasiskiepyti?

„Taip, gali. Numatoma, kad atėjus laikui gauti antrą vakcinos dozę, gyventojai bus kviečiami sms žinute ten, kur gavo pirmąją vakcinos dozę. Pabrėžiame, kad likus 7 dienoms iki antrosios vakcinos gavimo laiko, asmuo pats galės pasikeisti vietą, kurioje pageidauja gauti antrąją vakcinos dozę. Tikimės žmonių supratingumo, nes vakcinacijos procese dalyvaujame visi – tiek vakcinuojantieji, tiek vakcinuojamieji“, – atsakė J. Juknevičienė.

Vakcinavimo punktas Lukiškių aikštėje

Pasak Vilniaus savivaldybės, skiepą ir čia, ir LITEXPO gali gauti net ir tie, kurie atvyksta neužsiregistravę. Visgi, savivaldybė prašo žmonių skirti kelias minutes laiko registracijai ir ją užpildyti, mat pagal užsiregistravusių žmonių kiekį skirstomos vakcinos. Tad, jei skiepų punktą užplūstų itin didelis kiekis žmonių, nesiregistravusiems vakcinų tą dieną neliktų.

Skiepijimo punktas Lukiškių aikštėje dirbs kiekvieną dieną nuo 10 iki 20 val., o sekmadieniais nuo 10 iki 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)