Be šios mirties savaitgalį pranešta apie dar dviejų jaunų žmonių, nesulaukusių nė trisdešimties, mirtis.

Šeštadienį, gruodžio 11 dieną, Marijampolės ligoninėje COVID-19 liga pasiglemžė jaunos vos 20–29 metų amžiaus grupei priklausiusios moters gyvybę.

Kad moteris mirė Marijampolės ligoninėje, portalui „Delfi“ patvirtino šios gydymo įstaigos ryšių su visuomene specialistė Aistė Visockienė, tačiau daugiau detalių apie moters mirtį pateikti negalėjo.

Gruodžio 10 dieną užgeso ir 20–29 metų amžiaus grupei priklausiusio neskiepyto raseiniškio gyvybė. Iš pradžių vyras greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo atvežtas į Raseinių ligoninę. Iš ten išvežtas į Jurbarko ligoninę, kur pateko į Reanimacijos ir intensyvios pagalbos skyrių.

Deja, Jurbarko ligoninės medikų pastangos ištraukti vyrą iš mirties nagų buvo bevaisės. Žmogus mirė.

Kaip sakė Jurbarko ligoninės vyriausioji gydytoja Rūta Lukšienė, jų ligoninėje gydyta ir daugiau jaunų žmonių. Pvz., šiuo metu čia gydomi du sunkiai COVID-19 liga susirgę asmenys, neturintys nė 50 metų.

Paprastai jauni žmonės, pasak gydytojos, kurie dėl COVID-19 ligos patenka į ligoninę, būna neskiepyti. R. Lukšienė tikra: skiepytieji, net jeigu ir suserga, serga lengviau.

Pasidomėjus, ar neskiepytieji sunkiai susirgę asmenys gailisi savo sprendimo, medikė atsakė, kad ne visi. Kai kurie, net ir dėl koronaviruso patekę į ligoninę, savo sprendimo dėl skiepų nepakeičia.

Respublikinė Panevėžio ligoninė, Infekcinių ligų skyrius

Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldytas 91 žmogus – keliomis dešimtimis mažiau, nei buvo prieš parą.

67 pacientams ligoninėse taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1142 žmonėms.

Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė keturi vyresni nei 80-ies metų žmonės, trims mirusiesiems buvo per 70-imt, dviem – per 60-imt metų. Dar po vieną mirusį žmogų priklausė 90–99 ir 40–49 metų grupėms.

Pilnai paskiepytas buvo vienas iš jų – vyresnis nei 80-ies metų žmogus.

Iš beveik 7 tūkst. asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyti buvo 545. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama apie 13,2 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės