Abu mirusieji priklausė 30–39 metų amžiaus grupei.

Tiesa, kur tiksliai mirė šie žmonės, neatskleidžiama. Pasvalio ligoninės vyr. gydytojas Rolandas Rastauskas sakė, jog Pasvalio ligoninėje savaitgalį mirčių nebuvo, tad moteris tikriausiai gulėjo Respublikinėje Panevėžio ligoninėje. Taip pat vyr. gydytojas užsiminė, kad kiek anksčiau iš Pasvalio ligoninės sunkios būklės asmuo buvo pervežtas į Panevėžio ligoninę.

Susisiekti su Kretingos ligonine nepavyko, tačiau „Delfi“ žiniomis, Kretingos rajono gyventojas mirė ne Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kuri yra organizuojanti COVID-19 gydymo įstaiga regione.

Taip pat gruodžio 3 dieną mirė 40–49 metų grupei priklausanti moteris iš Panevėžio rajono. Gruodžio 4 dieną – 40–49 metų vyras iš Raseinių rajono.

Praėjusią parą nustatyti 465 nauji COVID-19 atvejai

Praėjusią parą nustatyti 465 nauji COVID-19 atvejai, mirė 15 žmonių, rodo pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Respublikinė Panevėžio ligoninė, Infekcinių ligų skyrius

Tai mažiausias naujų atvejų skaičius nuo rugsėjo pradžios – tuomet fiksuota pusketvirto šimto naujų užsikrėtimų. Be to, per praėjusią parą atliktų molekulinių (PGR) testų skaičius yra mažiausias nuo rugpjūčio pabaigos. 12 mirusiųjų buvo neskiepyti arba paskiepyti nepilnai. Praėjusią parą 229 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze, iš viso paskiepytas 2301 žmogus.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1344 COVID-19 sergantys pacientai – 70 daugiau, nei buvo prieš parą, 129 iš jų – reanimacijoje. Šalyje praėjusią parą atlikta per 3,2 tūkst. molekulinių (PGR) ir 572 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

14 dienų naujų susirgimų koronavirusu skaičius 100 tūkst. gyventojų kiek sumažėjo ir siekia 853,1 atvejo. Tuo metu septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis išaugo ir siekia 11 procentų. Nuo pandemijos pradžios šia infekcine liga Lietuvoje susirgo 480 tūkst. gyventojų, o nuo jos mirė beveik 6,9 tūkst. žmonių. Ligoninės ir mirtys Praėjusią parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyti 95 žmonės – panašiai tiek pat, kiek buvo prieš parą.

Respublikinė Panevėžio ligoninė, Infekcinių ligų skyrius

74 pacientams ligoninėse taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, deguonis papildomai tiekiamas 1115 žmonių. Nuo COVID-19 praėjusią parą mirė šeši vyresni nei 80-ies metų žmonės, penki priklausė 70–79, du – 60–69 metų grupėms. Dar vienam mirusiajam buvo per 90-imt, kitam – per 50-imt metų.

Pilnai paskiepyti buvo du vyresni nei 70-ies ir vienas vyresnis nei 80-ies metų žmogus. Iš beveik 6,9 tūkst. asmenų, iki šiol mirusių nuo COVID-19, pilnai paskiepyta buvo 516. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama beveik 13 tūkst. mirčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės