Tėvynės sąjungai - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai priklausantis medikas tvirtino, kad įtakingi Kauno konservatoriai ir Seimo nariai Vincė Vaidevutė Markevičienė, Arimantas Dumčius, Rytas Kupčinskas jį bandė spausti dėl įvairių dalykų: kad ligoninė miesto centre atsisakytų dalies patalpų, kad būtų įdarbinti savi žmonės ar proteguojamos tam tikros įmonės.

"Pas mane atėjo Arimantas Dumčius ir pradėjo girti vieną privačią bendrovę. Esą būtų geriausia, jei ji prižiūrėtų mano vadovaujamos ligoninės šilumos ūkį",- pasakojo K.Mazurkevičius.

Į publikaciją netruko sureaguoti kaltinami konservatoriai, išplatinę pranešimą spaudai.

„Niekada nebuvau specialiai susitikęs ar skambinęs minėtos ligoninės direktoriui dėl kokių nors reikalų. Neturėjau nei noro, nei tikslo nagrinėti jo minimų problemų“, – sakė Seimo narys R. Kupčinskas.

Kiti du minimi parlamentarai prisipažįsta, kad buvo susitikę su partijos kolega. Tačiau pabrėžiama, kad V. V. Margevičienė – tik vieną kartą ir kartu su Raudojo Kryžiaus draugijos atstovu Romualdu Rimdeika. „Mes domėjomės galimybėmis įrengti ligoninės patalpose nedidelį muziejų ar memorialinį kambarį Raudojo Kryžiaus draugijai, kuri anksčiau veikė šios ligoninės patalpose. Kaip Kauno Centro apygardoje išrinkta Seimo narė aš tris dienas per direktoriaus sekretorę derinau susitikimą, kol pagaliau jis sutiko mus priimti. Ligoninės vadovas mums nė nepasiūlė atsisėsti, pokalbis užtruko vos kelias minutes“, – susitikimo akimirkas pasakojo V. V. Margevičienė.

Seimo narys A. Dumčius pabrėžė, kad apie šilumos ūkio reikalaus su minėtu direktoriumi niekada nekalbėjo, o tik sprendė dalykinius klausimus, konkrečiai – dėl traumatologijos paslaugų Kaune ateities. „Kadangi sakiau, jog geriausia jas stiprinti Kauno klinikose, nes perspektyvoje tariamasi ten įkurti traumatologijos centrą. Galbūt tai ir nepatiko buvusiam kitos gydymo įstaigos vadovui“, – sakė profesorius.

Pranešime spaudai sakoma, kad Seimo nariai, atsižvelgdami į žmonių nusiskundimus ir problemas, gali bandyti juos aptarti su ligoninės vadovu, tačiau to niekaip negalima būtų pavadinti spaudimo darymu.
Partijos kolegos tokį jų bendražygio kaltinimą grindžia nebent nepasisekusia karjera Kauno klinikinėje ligoninėje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)