Pažaliavusiose bulvėse gausu chlorofilo.

Vertėtų tokių bulvių pasisaugoti, nes jos labai pavojingos žmogaus sveikatai. Mokslininkai teigia, kad pažaliavusiose bulvėse gausu solanino – nuodingos cheminės medžiagos, galinčios sukelti viduriavimą, galvos skausmą ir daugybę kitokių negalavimų.

Dėl didelio chlorofilo kiekio bulvės pažaliuoja, nors iš esmės ši cheminė medžiaga yra nekenksminga. Vis dėlto žalia spalva rodo, kad tokiose bulvėse taip pat gausu ir solanino, rašo „Healthy Food Team“.

Linkolno universiteto profesorius Alexanderis Pavlista teigia, kad apie 45 kilogramus sveriančiam žmogui pakaktų suvartoti apie 283 gramus pažaliavusių bulvių, kad pajaustų negalavimus.

Taip pat A. Pavlista pridūrė, kad bulvės niekada nebūna atgabenamos į prekybos vietas jau pažaliavusios. Visi puikiai žino, kad bulvės turi būti saugomos tamsioje ir vėsioje patalpoje, kad nesigamintų solaninas, o prieš vartojant būtina pašalinti pažaliavusias bulvių vietas.

Jei pažaliavusių bulvių skonis kartokas, jų vartoti negalima ir būtina išmesti. Įrodyta, kad tokios bulvės yra kenksmingos, todėl jų būtina vengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)