Moteris išbandė prezervatyvus, hormoninę kontracepciją, progesterono injekcijas, implantus ir netgi spiralę. Dabar ji augina tris vaikus – ketverių Shauną, trejų Jessicą ir dvejų Sophie. Du nėštumai baigėsi persileidimu, dabar ji ir vėl laukiasi kūdikio.

G. Potter prisipažįsta bijanti intymių santykių dėl nuolat persekiojančios minties, kas bus, jeigu ji vėl pastos. Nuo rugsėjo mėnesio su vyru seksualinius santykius tyrėjo vos tris kartus, tačiau tai neapsaugojo jos nuo nepageidaujamo nėštumo. Moteris skundžiasi, kad medikai nežiūri į ją rimtai ir ignoruoja jos prašymus pasiūlyti veiksmingą kontracepcijos būdą.

Susipažinusi su būsimu vyru G. Potter gėrė kontraceptines tabletes, tačiau po trijų mėnesių pastojo. Gimus sūnui ji vėl grįžo prie kontraceptinių piliulių, bet po penkių mėnesių vėl pasijuto nėščia. Tąkart gimus dukrai medikai pasiūlė moteriai spiralę, tvirtindami, kad tai yra veiksmingiausias kontracepcijos būdas. Nepaisant to, po pusmečio moteris vėl pastojo, tačiau po šešių savaičių įvyko persileidimas.

Tada G. Potter nusprendė išbandyti progesterono injekciją, kurią reikia kartoti kas dvylika savaičių – tai baigėsi dukters Sophie gimimu.

Galiausiai moteriai buvo įdėtas implantas, kurio veiksmingumas siekia 99 procentus. Deja, ir tai nepadėjo apsisaugoti nuo nėštumo, kuris po vienuolikos savaičių baigėsi persileidimu.

Tada vilties netekusi G. Potter vėl grįžo prie kontraceptinių tablečių ir dabar yra dešimt savaičių nėščia.

„Aš myliu vaikus, bet daugiau jų nenoriu, - sako trijų vaikų mama. - Galvodama apie žmones, kurie negali turėti vaikų, jaučiuosi siaubingai. Yra žmonių, metų metais mėginančių jų susilaukti ir jiems nepavyksta, o aš nepaliauju pastoti“.

Nuolatiniai nėštumai ne tik sužlugdė moters karjerą, bet ir atsiliepė sveikatai. Ji nebegali atsikratyti viršsvorio. G. Potter neatmeta tikimybės, kad jai teks tapti surogatine motina, jeigu ji toliau taip lengvai pastos ir paprasčiausiai nebegalės išlaikyti vaikų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)