Penktą dešimtmetį Bertoldas Wiesneris su žmona Mary Barton atidarė vaisingumo kliniką. Jie padėjo ateiti į pasaulį 1 500 kūdikių.

Manyta, kad klinikoje naudojama kelių inteligentiškų draugų sperma. Tačiau dabar paaiškėjo, kad apie 600 kūdikių buvo pradėti su paties savininko B. Wiesnerio sperma.

Dvi klinikoje apvaisintos moterys atliko DNR tyrimą, po kurio paaiškėjo, kad du trečdaliai spermos buvo V. Wiesnerio.

Dabar toks elgesys būtų neteisėtas, na o penktą dešimtmetį niekas nežinojo, kad daugumą spermos tiekia pats vaisingumo klinikos savininkas.

Negalima vienam donorui apvaisinti šitiek moterų, nes yra rizikos, kad suaugę jo palikuonys gali sukurti šeimą, o joje vaikai gali turėti sunkių genetinių sutrikimų.

Buvo atlikti DNR tyrimai 18-ai 1943 – 1962 m. klinikoje pradėtų vaikų. Paaiškėjo, kad dviejų trečdalių – 12-os tėvas yra B. Wiesneris.
Pritaikius ekstrapoliaciją, galima spręsti, jog iš visų klinikoje pradėtų vaikų 600-ių tėvas yra B. Wiesneris.

Britanijos vaisingumo draugijos vadovo Allano Pacey teigimu, sveikas vyras galėtų apvaisinti šitiek moterų per metus, jei tai būtų teisėta.

1990 m. buvo išleistos taisyklės vaisingumo klinikoms, kuriose apibrėžta, kiek donorai gali duoti spermos ir kiek kiaušinėlių.

Spermos donorai gali apvaisinti iki 10-ies šeimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)