Kaip tvirtina specialistai, būtent šie veiksniai turi įtakos moterų krūtų audinio tankiui, padedančiam tiksliai įvardyti vėžio riziką. Labai svarbų vaidmenį atlieka ir mamografijos metu fiksuojamos vadinamosios baltosios zonos.

Savo naująją teoriją mokslininkai praktikoje išbandė su 3 tūkst. 574 moterimis, kurių amžius – nuo 45 iki 68 metų.

Tyrimo rezultatai atskleidė, jog moterų, gimusių vyresnių amžiaus motinoms, ir tų, kurios iki brendimo pradžios pasižymėjo didesniu ūgiu ir lieknumu nei kitos, krūties audinio tankumo rezultatai byloja apie padidėjusią vėžio riziką.

Taigi moterys, kurių krūties audinio tankis siekė 75 proc. ir daugiau, net penkis kartus labiau rizikavo susirgti krūties vėžiu.

Kaip teigia tyrimui vadovavusi Virginia Lope, dėl padidėjusios vėžio rizikos derėtų kaltinti hormonų sąveiką ir augimo veiksnius ankstyvame amžiuje, kai tik pradeda formuotis krūtys. Šie veiksniai turi įtakos krūtų audinio sudėčiai, taigi ir vėžio rizikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją