Šiemet beržo žiedadulkių sezonas šiek tiek vėluoja, bet prognozuojamas gausesnis nei praėjusiais metais.

„Oru sklindančių žiedadulkių spektrą dar papildo ne vietinės, o atkeliaujančios iš Rusijos ir Suomijos alksnio žiedadulkės. Taip pat aptinkame gluosnio, tuopos, kiparisinių augalų žiedadulkių“, – sakė prof. dr. Ingrida Šaulienė, Šiaulių universiteto aerobiologė.

Tiems, kurie nori žiedadulkių krūvio prognozę tikrintis dažniau, gali pasinaudoti pasyfo.lt teikiama galimybe stebėti Copernikus programos CAMS ir Suomijos meteorologijos instituto SILAM įrankiais modeliuojamą žiedadulkių gausumą.

Šiaulių universiteto mokslininkai nuo šių metų balandžio mėn. siūlo unikalią galimybę – gauti alergijos žiedadulkėms prognozę Lietuvos ir Latvijos teritorijose. Galite visiškai nemokamai gauti personalinę alergijos prognozę atsisiuntę nemokamą mobiliąją programėlę PASYFO. Tokia prognozė kol kas pasiekiama tik Android sistemos įrenginiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją