Dėl to žmogui gali prasidėti tikras panikos priepuolis – pradeda prakaituoti delnai, pykinti, atsiranda nervingumas, rašo shinyshiny.tv.

Dar 2008 metais buvo atliktas tyrimas, kuris parodė, kad 53 procentai žmonių niekada neišjungia savo telefono, o 9 procentai likę be jo pradeda stipriai nervintis. Neseniai Genujos universitetas pasiūlė šią fobiją įtraukti į naujausią „Psichinių ligų diagnostikos ir statistikos vadovą“.

Mokslininkai pateikia brazilo pavyzdį, kuris jau penkiolika metų nei sekundei nesiskiria su savo mobiliuoju telefonu. Be jo jis nesijaučia saugus. Psichiatrams pavyko šiek tiek pagerinti brazilo būklę (panikos priepuoliai ištinka rečiau), tačiau visiškai fobijos išgydyti specialistams nepavyko. Jeigu jis po ranka neturi telefono, vistiek jaučia diskomfortą ir nerimą.

Tai yra priklausomybė nuo galimybės susisiekti su šeimos nariais ar draugais. Arba taip pasireiškia baimė, kad artimieji negalės pasiekti telefono savininko, ypač kritinėse situacijose. 55 procentams žmonių būtent tai buvo pagrindinė nerimo priežastis. Vidutinio statistinio nomofobijos priepuolio poveikį galima sulyginti su baime apsilankyti pas stomatologą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)