Mitybos specialistai rekomenduoja apsiriboti vos puse avokado per dieną, nes kitokiu atveju gresia didėjantis svoris, rašo „The Daily Mail“. Avokaduose gausu riebalų. Žinoma, šie riebalai kur kas sveikesni nei tie, kurių gauname suvalgę mėsainį ar šokoladuką.

Vis tik svarbu nepamiršti, kad viename avokade riebalų yra net 22 g, t. y. apie trečdalis rekomenduojamos 65-70 g paros normos. Be to, avokadų kaloringumas taip pat ganėtinai didelis: viename vaisiuje yra apie 250-280 kalorijų. Nors avokadų sudėtyje itin gausu sveikatai naudingų medžiagų – skaidulų ir su vėžiu kovoti padedančių vitaminų – vartojant jų per daug susiduriama su svorio didėjimo pavojumi. Taigi mitybos specialistai rekomenduoja per dieną suvalgyti pusę šio vaisiaus.

Tiesa ta, kad visiškai be jokių didesnių sunkumų vienas žmogus gali suvalgyti visą avokadą. Gvakamolė – vienas populiariausių padažų, tačiau jam paruošti dažniausiai panaudojamas ne vienas avokadas, o tai reiškia, kad visą avokadą gvakamolės pavidalu suvalgyti galite nė to nesuvokdami.

Tiems, kurie reguliariai valgo vieni ir maistą gamina tik sau, atrodo logiška suvalgyti abi avokado puseles ir nešvaistyti maisto veltui. Juk avokadai dėl sąlyčio su oru labai greitai patamsėja, todėl juos kitai dienai palikti ganėtinai sudėtinga. Taigi mitybos specialistai primena, kad antros avokado pusės nepriklausomai nuo argumentų valgyti tą pačią dieną nederėtų.

Laimei, avokadų maniakams vis tik yra gerų žinių. Per dieną suvartojamų riebalų kiekio ribos priklauso nuo daugybės veiksnių, įskaitant fizinio aktyvumo rodiklius ir kūno sudėjimo tipą. Taigi tiems, kurie netausoja savęs ir iš peties pluša sporto salėje, reikia daugiau degalų pakankamam energijos kiekiui užsitikrinti. Tokiais atvejais net ir suvalgę visą avokadą svorio nepriaugsite. Vis dėlto daugumai žmonių, kuriems patartina laikytis bendrųjų rekomendacijų, pagal kurias riebalų kiekis racione turėtų sudaryti 30 proc., specialistai pataria per dieną suvartoti ne daugiau pusės avokado.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)