Sausio 29 dieną leidinyje „Psychosomatic Medicine“ skelbiami Louiso H. Lafontaine'o ligoninės prie Monrealio universiteto (Kanada) atlikto tyrimo rezultatai. Tyrėjai patikrino kortizolio – taip vadinamas streso hormonas – ir kitų rodiklių lygį homoseksualų, biseksualų ir heteroseksualų organizmuose.

„Kitaip nei mes tikėjomės, homoseksualių ir biseksualių vyrų depresijos simptomai ir kūno patiriamos įtampos rodikliai yra žemesni nei heteroseksualių vyrų, - teigia tyrimui vadovavęs Robertas Paulas Justeras. - Apie savo lytinę orientaciją šeimai ir draugams prisipažinusių lesbiečių, homoseksualių vyrų ir biseksualų psichiatriniai simptomai bei rytinis kortizolio lygis yra menkesni nei tų, kurie tai vis dar slepia.“

Tyrime dalyvavo 87 vyrai ir moterys, visiems jiems apie 25 metus. Jie pildė psichologinius klausimynus, taip pat davė kraujo, seilių ir šlapimo mėginius, pagal kuriuos buvo matuojamas patiriamos įtampos lygis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (260)