37 metų Kay Taylor Baldwin iš Donkasterio po vakarienės prabangiame „Thomson Sensatori Resort“ viešbučio restorane Šarme el Šeiche dėl virškinimo problemų atsidūrė ligoninėje.

Jos 35 metų vyras ir vienas iš dviejų sūnų, kurių vardai neskelbiami, taip pat susirgo.

Šeima tvirtina savo akimis matę, kaip penkių žvaigždučių viešbutyje, kuriame jie už atostogas rugpjūčio pabaigoje paklojo 5000 svarų, nepaisoma higienos reikalavimų.

Kay, jos vyras ir jų vyresnysis sūnus smarkiai viduriavo, kentė skrandžio spazmus. Kay su vyru dar ir vėmė.

Į vietos ligoninę nuvykusiems britams buvo padaryta lašelinė, gydytojai skyrė antibiotikų, suleido vaistų.

Sveikatos apsaugos srityje dirbanti K. T. Baldwin teigia: „Šių atostogų laukėme labai ilgai, daug mėnesių, tačiau man jos virto tikru košmaru. Aš, mano vyras ir vyresnysis sūnus sunkiai susirgome. Dar ir dabar jaučiuosi tikrai prastai“.

„Net kelis kartus maistas buvo patiektas neuždengtas. Kelis kartus jis buvo vos šiltas, nors turėjo būti karštas. Taip pat teko matyti nepakankamai gerai iškepusią vištieną ir jautieną. Per vieną vakarienę pastebėjau, kad virtuvės šefas rankomis liečia žalią mėsą, o tada čiumpa jau pagamintą maistą – vienkartinių pirštinių pasikeisti jis nesivargino“, – apie baisiausias atostogas gyvenime pasakoja britė.

Moteris teigia, kad ir grįžusi namo į Jungtinę Karalystę ji kentė nemalonius simptomus, sako jos advokatė Irwin Mitchell. Britų šeima nusamdė vienos teisininkų bendrovės komandą, kuriai patikėta išsiaiškinti ligos priežastis.

Šeima tvirtina, kad pažįsta ir kitų tame pačiame viešbutyje besiilsėjusių žmonių, kurie kentė panašius simptomus.

„Buvome apsistoję ir kituose Egipto viešbučiuose, jie buvo keturių žvaigždžių, todėl šį kartą, užsisakę penkių žvaigždučių viešbutį, tikėjomės puikaus maisto, puikaus kambario, todėl nepagailėjome pinigų. Deja, „Sensatori“ negalėtume vadinti penkių žvaigždučių viešbučiu, niekada daugiau ten nebegrįšime. Per atostogas susirgome ne tik mes, panašių nemalonumų patyrė ir kiti tuo metu viešbutyje gyvenę žmonės, šeimos“, – sako britė.

Situacijos nekomentuoja nei kelionių organizatorius „Thomson Holidays“, nei viešbučio atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)