Kas ketvirtam pasireiškia depresija. Susidoroti su šia problema galima padidinus endorfinų koncentraciją organizme. Tam reikia į racioną įtraukti ryškių spalvų vaisius, praneša „Kommersant“.

Psichologas Anatolijus Dobinas įsitikinęs, kad oro pasikeitimas atlieka ne psichikos sutrikimų priežasties, o katalizatoriaus vaidmenį.

Tai patvirtina ir tas faktas, kad egzistuoja sezoninės depresijos – rudens ir pavasario.

Tokiais momentais žmonės jaučiasi prislėgti, įsitempę, nori ilgiau miegoti, sumažėja jų darbingumas. Specialistai tikina, kad sezonų kaita žmogų veikia tik tuomet, kai jis iš pat pradžių turi polinkį į depresiją.

Dietologė Mariana Trifonova rekomenduoja šiuo periodu visais įmanomais būdais kelti sau nuotaiką.

Endorfinų ir enkefalinų koncentraciją kelia tokie produktai, kaip šokoladas, geltoni bei raudoni vaisiai ir daržovės (kriaušės, obuoliai, arbūzai, persikai, nektarinai, raudonosios ir geltonosios paprikos).

Taip pat nevertėtų pamiršti visaverčio miego ir fizinės veiklos. Nors ne vienas pajutęs nerimą griebiasi alkoholio, tačiau ilgalaikis svaigiųjų gėrimų vartojimas situaciją tik dar labiau pablogina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)