Ji buvo išblyškusi. Jos rudi plaukai buvo sutraukti gumyte. Jos kruvinos pižamos kelnės buvo papuoštos animaciniais vienaragiais. Ji buvo atvežta su sužeistu tėvu, jo galva buvo kruvina ir sutvarstyta.

Medikų komanda darė dirbtinį kvėpavimą ir desperatiškai kovojo, kad ją atgaivintų. Mergaitės mama stovėjo prie greitosios pagalbos automobilio ir verkė.

„Išvesk ją! Išvesk! Mes galime ją išgelbėti!“ – šaukė ligoninės darbuotojas, stūmęs greitosios pagalbos neštuvus.

Mergaitė buvo įvežta į greitosios pagalbos automobilį, o gydytojai ir slaugytojai sustojo aplink ją. Vienas jai suleido vaistų. Kitas bandė gaivinti defibriliatoriumi. Seselė verkė. Gydytojas, pumpuodamas deguonį, pažvelgė tiesiai į „Associated Press“ žurnalisto, kuris buvo įleistas į vidų, kamerą.

Medikams nepavyko atgaivinti šešiametės

„Parodyk tai Putinui“, – piktai pasakė jis, – „Šito vaiko akis ir verkiančius gydytojus“.

Mergaitės išgelbėti nepavyko. Gydytojas švelniai užmerkė jai akis.

Jos kūnas buvo paliktas vienas kambaryje, uždengtas ryškiaspalviu poliesterio švarku, aptaškytas krauju.

Pranešama, kad Ukrainoje žuvo mažiausiai 406 civiliai, iš jų mažiausiai 102 žuvo per pastarąsias kelias dienas, pirmadienį sakė Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus pavaduotojas humanitariniams reikalams ir skubios pagalbos koordinatorius Martinas Griffithsas, remdamasis skaičiais iš Ukrainos biuro.

Griffithsas pirmadienį per telekonferenciją iš Ženevos kreipėsi į JT Saugumo Tarybą ir pridūrė, kad tikrasis civilių aukų skaičius „gali būti daug didesnis, nes daugelis praneštų aukų dar nepatvirtinti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės