Vieno eksperimento metu mokslininkai 25 sergančiųjų anoreksija paprašė įvertinti savo galimybes pralįsti pro ganėtinai platų durų tarpą. Visi tyrimo dalyviai suabejojo savo galimybėmis tai padaryti. Tačiau jie buvo įsitikinę, kad kiti 25 eksperimento dalyviai su normaliu kūno sudėjimu tikrai pralįs pro tarpą.

Mokslininkai, vadovaujami gydytojo Dewi Guardios iš universitetinės Lilio ligoninės taip pat nustatė ryšį tarp pacientų galimybių pralįsti pro tarpą suvokimo ir ankstesnio jų kūno sudėjimo (iki ligos). Tai rodo, kad anoreksija sergantys asmenys vertina save taip, tarsi jų kūno apimtys nebūtų pasikeitusios.

Anoreksija – tai nenoras valgyti maistą, kai jaučiamas fiziologinis maisto poreikis. Nervinė anoreksija – tai atkaklus, psichiniais sutrikimais paremtas atsisakymas valgyti, nors apetitas ir jaučiamas. Neseniai Didžiojoje Britanijoje vienas teismas priėmė nurodymą per prievartą maitinti anoreksijos aukas. Tiesa, toks nuosprendis iš karto sukėlė protestų bangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)