Penktadienį vyriausybė pranešė, kad e-cigarečių gamintojai gali pateikti savo produktus Vaistų ir sveikatos priežiūros produktų reguliavimo agentūrai ir pereiti tą patį patvirtinimo procesą, kaip ir kiti NHS siūlomi vaistai.

Šis žingsnis parodo, kad JK veipinimo produktus vertina kaip priemonę, padedančią vartotojams mesti rūkyti degias cigaretes. Nors kovos su tabaku grupės piktinasi, kad pramonė stengiasi, jog vartotojai neatprastų nuo nikotino, „Public Health England“ atkreipė dėmesį į ataskaitą, kuri parodė, jog veipinimas veikia geriau nei pakaitinė nikotino terapija, pvz., pleistrai ar kramtomoji guma, ir pridūrė, kad tradicinių cigarečių rūkymas yra kur kas kenksmingesnis.

JAV Maisto ir vaistų administracija anksčiau šį mėnesį suteikė žalią šviesą „British American Tobacco Plc“ gaminamoms e-cigaretėms „Vuse“ ir tabako skonio skysčiams – pirmiesiems pagrindiniams veipinimo gaminiams, patvirtintiems išsamioje apžvalgoje apie tai, ar milijonai cigarečių alternatyvų turi naudos visuomenės sveikatai.

„E-cigaretėse yra nikotino ir jos kelia tam tikrą pavojų, tačiau JK ir JAV ekspertų išvados aiškiai rodo, kad reguliuojamos e-cigaretės yra mažiau kenksmingos nei rūkymas, – pranešė Anglijos sveikatos priežiūros departamentas. – Mediciniškai licencijuota e-cigaretė turėtų pereiti dar griežtesnius saugos patikrinimus.“

(Michaelas R. Bloombergas, „Bloomberg News“ patronuojančios „Bloomberg LP“ įkūrėjas ir daugumos savininkas, daug metų pritarė tabako kontrolei ir agitavo bei skyrė lėšų JAV aromatizuotų e-cigarečių ir tabako draudimui paremti.)