Biomedicinos krypties studijos kolegijoje prasidėjo nuo šių mokslo metų.

Alytaus kolegijoje bendrosios praktikos slaugą studijuoja per šešias dešimtis jaunimo iš Alytaus regiono ir ne tik. Šių studijų trukmė – pusketvirtų metų. Diegiant naujas technologijas, slaugytojams keliami vis aukštesni reikalavimai. Lietuvoje auga dienos slaugos paciento namuose poreikis. Tokiam slaugytojui reikia ne tik medicinos, bet ir socialinių, psichologinių, vadybos žinių.

„Dabar, kada mūsų visuomenė sensta ir daug jaunimo išvyksta iš Lietuvos, palieka senus tėvus, kitus artimuosius, jiems be galo svarbu, kad jie patektų į patikimas rankas“, – sako Alytaus kolegijos Vadybos ir inžinerijos fakulteto dekanas Sigitas Naruševičius.

Studentai pagal kolegijos ir sveikatos priežiūros įstaigų bendradarbiavimo sutartis, klinikines praktikas galės atlikti Lazdijų, Varėnos, Druskininkų ligoninėse, o pagrindine baze pasirinkta Alytaus apskrities ligoninė.

„Dabar dirba maždaug 400 slaugos personalo. Iš jų keturi penktadaliai yra nuo 45 iki 55 metų amžiaus, vienas trečdalis – nuo 55 iki 65 metų. Tad žvelgiant į priekį, ir žinant, kad laida išeis po trejų metų, manau, kad galėsime įdarbinti nemažą slaugytojų būrį iš naujai paruoštų slaugytojų“, – tikisi Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas.

Alytaus regione slaugytojų trūksta beveik visose sveikatos priežiūros įstaigose – maži atlyginimai, dideli darbo krūviai daugelio nevilioja, kiti mieliau ieško darbo svetur. Todėl neatmetama, kad pramokę anglų kalbos ir įgiję žinių, dalis Alytaus kolegijos studentų jas galbūt pritaikys užsienyje.

„Jeigu pagerės ekonominė situacija, kai bus galima uždirbti geresnį atlyginimą, manau, kad vis daugiau žmonių apsispręs pasilikti Lietuvoje“, – sako Alytaus kolegijos direktorė Danutė Remeikienė.

Pasak Alytaus kolegijos vadovų, kitąmet studentai turės galimybę praktiką atlikti ir užsienio sveikatos priežiūros įstaigose, o pagal tarptautinių mainų programą galės išvykti į užsienį ir studijuoti.