Kaina dar nėra galutinai nustatyta, vertiname gamybos kaštus, tačiau ji bus mažesnė nei 10 eurų“, – radijui „France Inter“ sakė O. Bogillotas.

Šiuo metu farmacijos bendrovės visame pasaulyje skuba sukurti vakciną nuo COVID-19, kvėpavimo takų ligos, kuri jau pražudė daugiau nei 887 tūkst. žmonių visame pasaulyje, praneša „Reuters“.

Paklaustas apie konkurentų „AstraZeneca“ kuriamą vakciną, kurios kaina, tikimasi, bus apie 2,5 euro už dozę, O. Bogillotas tikino: „Kainų skirtumas gali būti dėl to, kad mes naudojame savo vidaus išteklius, savo tyrėjus, savo tyrimų centrus. „AstraZeneca“ dalį gamybos perduoda kitoms įmonėms.“

Savo ruožtu „Sanofi“ atstovai spaudai tvirtina, kad vakcinos dozės kaina bus nustatyta trečiojo etapo klinikinių bandymų metu.

„Galutinę kainą tikimės nustatyti trečiojo etapo bandymų metu, kai žinosime daugiau apie dozavimą. Šiuo metu bet koks skaičius nėra tikslus. Mažiau nei 10 eurų kaina yra tik viena iš galimybių“, – teigė atstovai.

„Sanofi“ ir GSK tikisi trečiojo etapo klinikinius vakcinos bandymus pradėti gruodį, o vakcinos patvirtinimo tikimasi kitų metų pirmoje pusėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (200)