Premjeras taip pat priminė, kad yra ir kitų profesijų atstovai, kurių padėtis panaši į medikų. Tad pastarieji turėtų atsižvelgti į bendravalstybinius interesus.

Vis dėlto, premjero teigimu, su medikais bus bandoma derėtis toliau.

„Kol kas nematom galimybių didinti atlyginimus – šių metų biudžetas patvirtintas įstatymu. Mes suprantam, kad juos reikia didinti, ir jeigu bus gerai vykdomas biudžetas, bus ieškoma papildomų finansinių galimybių antroje metų pusėje“, - sakė Algirdas Brazauskas.

Sveikatos ministras Žilvinas Padaiga tikisi, kad po pirmos emocijų bangos prasidės konstruktyvus darbas.

„Visa eilė gydymo įstaigų tikina nedalyvausiančios streike“, - sakė jis, tikėdamasis, kad artėjant streiko datai (gegužės 17 d. - DELFI) persigalvos dar daugiau gydymo įstaigų.

Šiuo metu streike neketina dalyvauti Klaipėdos miesto ligoninė, Kauno onkologijos ligoninė, Biržų miesto ligoninė ir Kauno krikščioniškieji gimdymo namai.

Susitikime dalyvavęs Santariškių ligoninės vadovas Aleksandras Laucevičius pabrėžė, kad atlyginimo problema tikrai egzistuoja, tačiau šiandienos susitikimo tikslas, jo teigimu, buvo kitoks.

„Klausimas ne streikuoti ar nestreikuoti, o sureguliuoti ar nesureguliuoti medikų atlyginimus“, - sakė jis.

Jis taip pat pastebėjo, kad medikų nereikia tapatinti su kitų profesijų atstovais, nes jų veikla yra specifinė – juos nuolat lydi stresas ir neigiamos emocijos bei rizika. Tačiau A.Laucevičius patikino, kad medikai dar gali persigalvoti dėl streiko.

„Medikai suinteresuoti dirbti ir uždirbti. Jei bus nurodytas kelias ir kaip tai daroma, sveikas protas nugalės ir bus prieita kompromiso“, - sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją