Valgyti netinkamų produktų septynetą skelbia shape.com.
Ryžių trapučiai
Neriebus padažas salotoms
Padažas salotoms be riebalų – puikus pavyzdys, kaip sveikas produktas virsta itin nesveiku. Padažas salotoms – puikus acto (padedančio kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje) ir augalinių riebalų (kuriuose gausu naudingų riebalų rūgščių ir antioksidantų) derinys. Tačiau nepagrįsta bet kokių riebalų baimė paskatino maisto gamintojus ieškoti alternatyvų.
Seitanas
Iš Azijos kilęs seitanas (kviečių krakmolas arba gliuteno mėsa, baltyminis produktas, kurį vegetarai ir veganai naudoja kaip mėsos pakaitalą) tikrai nėra sveikas maistas. Specialistai perspėja, jog šis produktas gali paskatinti labai sunkias alergines reakcijas.
Ryklio mėsa
Rafinuoti grūdai
Deja, ši taisyklė galioja praktiškai visiems angliavandeniams, kurios galima rasti ant prekybos centro lentynų. Rafinuotų grūdų produktai – pusryčių dribsniai, makaronai ir ryžių produktai. Po tokio apdirbimo juose nebeliko reikiamos ląstelienos, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kartais maisto gamintojai natūralias medžiagas pakeičia sintetinėmis jų versijomis, bet juk tai ne tas pats.
Cukrumi gardinti gėrimai
Sėlenos
Sėlenos – luobelės, liekančios sumalus grūdus. Taip, jose gausu vitaminų ir mineralų, nėra riebalų. Tačiau jos beskonės ir sprangios, tad dažniausiai valgomos su riebiu maistu. Toks derinys – tikras peilis kraujagyslėms.