Pagrindiniu vyrų padermės priešu, anot specialistų, pelnytai įvardijama kepta mėsa – keptos mėsos plutelėje itin daug kancerogenų, provokuojančių sunkių onkologinių ligų atsiradimą, sukeliančių širdies ir kraujagyslių ligas, didinančių cholesterolio kiekį kraujyje.

Antrąją pavojingiausių vyrams produktų sąrašo vietą užima kiaušinienė. Jeigu tikėtume specialistais, kiaušinienėje iš vieno kiaušinio yra net 200 miligramų cholesterolio, daugiau nei 60 proc. šio patiekalo sudaro riebalai, tad nieko keisto, kad sveikatai jis tikrai gana pavojingas. Šis patiekalas per labai trumpą laiką padidina cholesterolio kiekį kraujyje, o padidėjęs cholesterolio kiekis – tiesus kelias į aterosklerozę ir erekcijos sutrikimus.

Apdorota mėsa ir lydytas sūris, anot mokslininkų, turi labai daug kancerogenų, provokuojančių onkologinių ligų atsiradimą. Tokioje mėsoje ir sūryje taip pat netrūksta nitrozaminų. Šios medžiagos neigiamai veikia spermos kokybę, mažina vyriškųjų hormonų kiekį kraujyje, skatina nevaisingumą. Be to, būtent nitrozaminai gali paskatinti silpnaprotystės atsiradimą.

Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos akademikai padarė išvadą, jog apdoroti mėsos gaminiai padidina širdies bei kraujagyslių ligų riziką, gali sukelti cukrinį diabetą. Tyrimo metu specialistai analizavo daugiau nei 1 tūkst. 600 tyrime panorusių savanorių sveikatą. Tyrimo tikslas buvo nustatyti, kokią įtaką žmogaus sveikatai turi apdorota ir neapdorota mėsa.

Neapdorota mėsa tyrime buvo įvardijama bet kokia raudona mėsa (ne paukštiena), o apdirbta – mėsos produktas, kurio gamyboje buvo naudojami cheminiai konservantai. Gauti rezultatai atskleidė, jog kiekvieni 50 gramų gatavų mėsos produktų (pavyzdžiui, viena nedidelė pieniška dešrelė) net 42 proc. padidina širdies ligų riziką ir net 19 proc. – diabeto riziką.

Ir tai dar ne visi stipriajai lyčiai itin pavojingi maisto produktai. Mokslininkų teigimu, vyrai taip pat turėtų kuo skubiau atsisakyti cukraus, nes būtent nuo jo stiprioji lytis tunka sparčiau nei nuo riebaus maisto. Mieli vyrai, prisiminkite: iš vienos cukraus molekulės jūsų organizme pasigamina dvi riebalų molekulės.

Kuo pakeisti žalingus maisto produktus:

Kepta mėsa – keptą mėsą keiskite kepta jūrų žuvimi: joje gausu omega 3 nesočiųjų riebalų rūgčių, kurios padeda iš organizmo pašalinti cholesterolį ir sumažina vėžinių ląstelių atsiradimo riziką.

Kiaušinienė – vietoj kiaušinienės vyrams derėtų rinktis avižų košę: ši košė padeda atsikratyti blogojo cholesterolio, stiprina kraujagysles.

Dešra – dešrą vyrams reiktų keisti jūrų gėrybėmis ir grybais: jūros gėrybės su kiautu (austrės, midijos) turi daug cinko, padedančio spermatozoidams sparčiau judėti. Nuo šio elemento padidėja ne tik spermatozoidų greitis, bet ir spermos kokybė. Grybuose gausu praktiškai visų B grupės vitaminų, kurie tokie svarbūs geram nervų sistemos darbui ir padeda imuninei sistemai kovoti su vėžio sukėlėjais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)