Pavyzdžiui, gamintojai nenoriai atskleidžia produkto kilmę, jo maistinę vertę ir sudedamąsias dalis. Svetainė „Cracked“ demaskavo penkis akiplėšiškiausius maisto gamintojų melus.
Vietoj miltų – celiuliozė
Į daug maisto produktų (akivaizdžiai norėdami sutaupyti) gamintojai deda celiuliozės. Ši medžiaga produktui suteikia formą ir puikiai pakeičia tokius gana brangius maisto produktus kaip miltai ir kiaušiniai. Mokslininkai nustatė, jog celiuliozės galima aptikti ir vadinamuosiuose ekologiškuose maisto produktuose, nes gamintojai turi teisę ją vadinti natūraliu medžiaga.
Apelsinų skonio vanduo
Apelsinų sultys laikomos vienu iš sveikiausių gėrimų. Daug tokias sultis gaminančių bendrovių deklaruoja, jog jų sudėtyje nėra jokių konservantų, o vitaminai, esantys tokiose sultyse, prilygsta tiems, kurių gaunate patys išspaudę kelių apelsinų sultis.
Ne paslaptis, jog tokios sultys tetrapakuose parduotuvių lentynose gali išstovėti metų metus. Ne paslaptis ir tai, jog skirtingų gamintojų sultys skoniu praktiškai nesiskiria vienos nuo kitų, nors esą naudojamos ir skirtingos gamybos technologijos.
Sulčių gaminimo procesas prasideda iš vaisių išspaudžiant sultis. Anot „Cracked“, tai vienintelis normalus ir natūralus veiksmas jų gamybos procese.
Mėsainiai su amoniaku
Tam, kad į mėsą nepatektų daugybė pavojingų bakterijų, galinčių susargdinti klientus ir pakenkti verslui, greitojo maisto restoranai naudojasi modernia technologija.
Mėsa mėsainiams laikoma specialiose kamerose, kur apdorojama amoniako dujomis, naikinančiomis bakterijas. „Cracked“ skelbia, jog kartais mėsainis grąžinimas gamintojui dėl pernelyg aštraus amoniako kvapo. Tik klientas nesupranta, nuo ko jis sklinda.
Netikros uogos
Uogos naudojamos daugelio produktų gamyboje (pavyzdžiui, pusryčių dribsniai, sausos košės ir t.t.). Mums atrodo, jog tokios uogos naudingos mūsų sveikatai, tad renkamės produktus, kurių sudėtyje jų yra. Tačiau iš tikrųjų tie gabaliukai, vadinami uogomis, pagaminti iš kukurūzų sirupo ir dažiklių, kurie dar pagardinti skonio stiprikliais ir konservantais. Jie ir padeda išgauti reikiamą uogų konsistenciją.
Laisvės nepajutusios vištos
Pastaruoju metu vis daugiau dėmesio visuomenė skiria ūkiuose auginamų galvijų ir paukščių gėrovei ir gyvenimo kokybei. Jų gyvenimo sąlygomis reguliariai domisi specialistai.
Dažniausiai pirkėjas renkasi tokius mėsos produktus, ant kurių pakuotės nurodyta, jog „galvijas ar paukštis buvo auginamas laisvai, kvėpavo šviežiu oru ir taip toliau“.
Tačiau iš tikrųjų naminių paukščių ir galvijų laikymo sąlygos nelabai pasikeitė. Tiesiog pasikeitė žodžiai, kuriais jos nusakomos – kad niekas neturėtų prie ko prikibti.