O kaip suprasti, kada visgi priimti sprendimą plaukų nebedažyti?

Kaip rašo huffingtonpost.com, kai 56 m. buvusiai brunetei Paulai Winning buvo 35 m., ne viena bičiulė nedviprasmiškai šypsodamasi davė jai plaukų stilistės vizitinę kortelę ir linkčiojo galva į jos žylančius plaukus. Moteris užuominas suprato ir ėmė dažyti plaukus. Dažė juos iki 50 m. „Labai atsibodo planuoti gyvenimą pagal užrašymus į kirpyklą, be to, nenorėjau tiek daug pinigų išleisti.

Man nepatiko, kad iš veidrodžio į mane žvelgia nepažįstama moteris“, – pasakojo P. Winning.

Dabar moteris džiaugiasi: „Esu patenkinta, atgavusi natūralią plaukų spalvą. Tai stipriai atpalaiduoja. Dažyti plaukus reikėjo, kita vertus, džiaugiuosi, kad nebedažau.“

P. Winning sprendimą nebedažyti plaukų priėmė intuityviai. Na, o jei jus kankina dvejonės, paskaitykite kelis specialistų patarimus, kada visgi reikėtų nebedažyti plaukų.

1. Plaukai išsausėjo, ėmė lūžinėti.

„Įprasti plaukų dažai plaukams per daug nepakenks“, – aiškina Klivlando klinikos dermatologė Melissa Piliang.

Bet jei imsite šviesinti plaukus, plaukai tikrai nukentės. Kaip aiškino dermatologė, plaukas padengtas vadinamąja kutikule. Sveikų plaukų kutikulės – lyg skiedros ant stogo, gražiai gula.

Balinimas pažeidžia plauko kutikulę. Rezultatas – plaukai sausi, panašūs į šiaudus, veliasi, lūžinėja, šakojasi plaukų galiukai, plaukai pasidaro skirtingo ilgio ir pan.

2. Po dviejų savaičių matosi žilos plaukų šaknys.

Jei vos spėjate padažyti žilų plaukų šaknis (ar visus plaukus), gal vertėtų liautis dažius plaukus, pataria plaukų stilistė Sarah Nitz. „Jei kas dvi savaites einate į kirpyklą, bet atrodo, kad reikėtų eiti kas savaitę, pats metas nebedažyti plaukų. Geriau džiaugtis būsimu (ar esamu) išėjimu į pensiją, keliauti, susitikinėti su draugais, o ne lankytis kirpykloje.“

3. Pastebėjote, kad galvos oda sudirgusi, niežti.

Ar dažėte plaukus kelis kartus, ar dažote juos daug metų, jei ėmė niežėti galvos odą, jei ji sudirgusi, jautri, jei ėmė pleiskanoti – tai gali reikšti alerginę reakciją dažams. „Nemažai žmonių yra alergiški komponentui P-fenilendiaminui (PPD), kuris suteikia spalvą, – aiškina S. Piliang. – Iš pradžių simptomai gali būti nežymūs, tad žmonės ne visada atkreipia dėmesį.“ Tiesa, dažomuose šampūnuose PPD komponento nėra.

4. Dažomi plaukai darosi vis šviesesni.

Jei pradžioje buvę medaus atspalvio plaukai sulig kiekvienu dažymu darosi vis šviesesni, o galiausiai tapote platinine blondine, gal nebeverta jų dažyti. Specialistų teigimu, baltutėliai plaukai praktiškai nesiskiria nuo žilų, tad nėra reikalo varginti dažymu plaukų.

Kaip atgaivinti pažeistus, nuvargusius plaukus

Jei plaukai nusilpo, išsausėjo ar pan., nustokite alinti juos įvairiomis priemonėmis ir procedūromis, pradėkite gaivinti. Specialistų teigimu – nebedžiovinkite plaukų džiovintuvu, nebetiesinkite jų. Biologiškai plaukai nebegyvi, tačiau auga nauji, sveiki plaukai.

Pakirpkite nesveikus plaukų galiukus, o tada pakirpkite galiukus kas mėnesį, kad susivienodintų plaukų ilgis ir kad suskilę galuose plaukai neskiltų toliau. Galiausiai imkite naudoti stipriai drėkinantį kondicionierių su natūraliais aliejais (kokosų, argano ar makadamijų), naudokite nuo karščio saugančias priemones, plaukus stiprinančias priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)