Į redakciją kreipęsis vyras pasakojo, kad vis dar negali susitaikyti su netektimi, ir galvoja, kas turėjo nutikti kitaip, kad jo žmona dar būtų gyva.

Pasak Evaldo, moters sveikata pablogėjo balandžio pradžioje, ta diena buvo šeštadienis.

„Tuo metu ji buvo grožio salone, pradėjo blogai jaustis. Grįžo namo, man parašė žinutę, kad blogai jaučiasi, pradėjo kilti temperatūra. Sekmadienį buvo ir temperatūra, ir kosulys“, – kalbėjo pašnekovas.

Pirmadienį moteris dar išėjo į darbą, nors, pasak Evaldo, šeima jau prašė to nedaryti.

Asociatyvi nuotrauka

„Antradienį išvažiavo pas šeimos gydytoją. Temperatūra pirmadienio vakare jau buvo daugiau nei 39 laipsniai. Pas šeimos gydytoją pralaukė porą valandų, bet jai neatliko jokių tyrimų, tik pasakė, kad gerklės uždegimas. Jokių vaistų neišrašė, sakė laukti, praeis savaime“, – sakė Evaldas.

Kitą dieną sveikata pablogėjo dar labiau.

„Ji nekvietė greitosios pagalbos be reikalo, bet trečiadienį jau išsikvietė. Greitoji atvažiavusi paklausė, ką sakė šeimos gydytoja. Žmona tada atsakė, kad gerklės uždegimas, greitosios medikai jai suleido vaistų ir liepė laukti, kol praeis, bet į ligoninę nevežė“, – kalbėjo vyras.

Tačiau klaipėdietės sveikata blogėjo vis labiau. Jau tos pačios dienos vakarą moteris, pasak E. Kirnos, atrodė labai prastai.

„Jai per dieną taip pablogėjo, kad buvo visa pamėlynavusi. Tą trečiadienį dar skambinau jai per „Messenger“, pamačiau, kad ji visa mėlyna, pasakiau giminėms, jog kviestų greitąją, nes ji pati tikriausiai jau nebesusivokė, laikėsi aukšta temperatūra. Atvažiavo dar viena greitoji, tada jau ją išvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę“, – sakė Evaldas.

Iš ligoninės moteris nebeišėjo.

„Universitetinėje ligoninėje ilgai laukė, kol bus atlikti tyrimai. Galiausiai ją paguldė. Iš trečiadienio į ketvirtadienio rytą, 4 valandą, man paskambino gydytojas, kad žmona jau reanimacijoje. Ryte vėl paskambino, kad buvo gaivinama. O po pietų pranešė, kad jos nebėra“, – sakė Evaldas.

Pasak vyro, prieš šį įvykį moteris mažai sirgdavo, neturėjo papildomų lėtinių ligų.

Mirties liudijime parašytos net kelios diagnozės: poliorganinis nepakankamumas, hemoraginis sindromas, abipusė pneumonija, streptokoko sukeltas sepsis bei nepatikslintas, lėtinis sinusitas.

Evaldas su savo žmona atsisveikinti taip ir nespėjo – iš Norvegijos skubiai grįžo tą pačią dieną, kai ji buvo išvežta į ligoninę, bet į Lietuvą spėjo atvykti tik tą naktį, kai moteris mirė. Be mamos liko ir du sūnūs.

„Bandžiau skambinti šeimos gydytojai, bet niekas neleido su ja pasikalbėti. Manau, kad jei būtų anksčiau ją išvežę, būtų ką nors padarę, ir ji dar būtų čia. Sunkiai išgyvenu, negaliu susitaikyti. Viskas taip aplaidžiai įvyko. Aišku, nemačiau tos situacijos pats, bet jai net nedarė tyrimų, greitoji nevežė į ligoninę“, – sakė Evaldas.

Asociatyvi nuotr.

Išnagrinėjus gydytojos veiksmus pažeidimų nebuvo nustatyta

Kreipėmės į Klaipėdoje įsikūrusią kliniką „Nefrida“, kurioje dirba E. Kirnos žmoną gydžiusi medikė. Pasak klinikos direktoriaus dr. Tomo Barsevičiaus, dėl šio įvykio buvo pradėtas vidinis auditas.

„Visų pirma reiškiame didžiulę užuojautą artimiesiems dėl jaunos moters mirties, kurią sukėlė žaibinis infekcinis susirgimas.

2023-04-04 15.15 val. pacientė kreipėsi į savo šeimos gydytoją. Po apžiūros ir surinktos anamnezės buvo nustatytas ūmus infekcinis susirgimas, paskirtas atitinkamas simptominis gydymas, keturioms dienoms išduotas nedarbingumo pažymėjimas. Pacientei gydytoja davė savo mobiliojo telefono numerį ir, situacijai pablogėjus, prašė paskambinti. Tačiau po dviejų dienų gydytoją pasiekė žinia apie staigią pacientės mirtį.

Įstaigos vidaus audito metu nebuvo nustatyta pažeidimų gydytojos veiksmuose ir ji negalėjo numatyti tokios sunkios ligos eigos. Dar kartą reiškiame didžiulę užuojautą“, – komentare rašė dr. T. Barsevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)