23 metų Catherine Hall iš Šiaurės Velso Blainai Festinjongo miesto praėjusių metų gruodį pajuto simptomus, panašius į Noro virusą. Šeimos gydytojas jai diagnozavo virusinį gastroenteritą ir nurodė gerti daug skysčių. Tačiau gruodžio 19 dieną merginos būklė pablogėjo. Jos vaikinas Chrisas Hughesas iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Po dviejų dienų ligoninėje C. Hall mirė, rašo dailymail.co.uk.

Pirmieji skrodimo rezultatai buvo neišsamūs. Vėliau paaiškėjo, kad ją buvo užpuolęs virusas, kuris sukėlė širdies raumens uždegimą, vadinamą virusiniu miokarditu.

Mėgindamas išsivaduoti nuo viruso, merginos organizmas prigamino antikūnų, kurie ne tik atakavo virusą, bet ir pažeidė širdies raumens ląsteles.

Vienas koroneris sakė, kad šiuo atveju „tiesiog nepasisekė“, kad organizmo imuninė sistema pradėjo pulti širdį.

Miokarditas gali išsivystyti tuo pat metu ar iš karto po virusinės infekcijos ir tapti staigios suaugusiųjų mirties sindromo priežastimi.

Catherine, vadinama Cathy, buvo diplomuota kosmetologė, ketinusi atidaryti savo pačios grožio saloną. Atliekant tyrimą dėl jos mirties priežasties, artimieji teigė, kad ji buvo „laimingas, linksmas ir optimistiškas žmogus, ėmęs iš gyvenimo viską, kas įmanoma“.

Per tyrimo posėdį patologas Markas Lordas turėjo atsakyti į klausimus apie Cathy imuninę sistemą.

„Tai ne defektas. Imuninė sistema pernelyg aktyviai pradėjo naikinti virusą, bet tuo pačiu buvo sunaikintas ir širdies raumuo“, - teigė jis.

Patvirtindamas išvadą dėl natūralių mirties priežasčių, Šiaurės Vakarų Velso koroneris Dewi Pritchardas Jonesas sakė: „Labai nepasisekė, kad jos pačios organizmas širdies ląsteles palaikė apkrėstomis viruso ir jas sunaikino“.

Jis džiaugėsi bent tuo, jog galėjo atsakyti į kai kuriuos Cathy šeimos klausimus.

Iš karto po Cathy mirties socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sukurta grupė, skirta jos atminimui. Dešimtys žmonių reiškė savo paskutinę pagarbą merginai, kurią vadino „besišypsančia jauna moterimi, kurios jie labai ilgėsis“.

Miokarditas: staigiai smogiantis žudikas

Miokarditas yra virusinė infekcija, sukelianti širdies uždegimą ir ją pažeidžianti. Dauguma atvejų būna diagnozuojami per vieną savaitę, tačiau kartais uždegimas širdyje trunka ilgiau.

Simptomai: skausmas krūtinėje, karščiavimas, sutrikęs širdies ritmas ir dusulys.

Kodėl virusu apsikrėtusiems žmonėms išsivysto miokarditas, neaišku – neretai tai būna tiesiog atsitiktinumas.

Daugelis žmonių nežino, kad net paprastos bakterinės ar virusinės infekcijos kaip gripas, ausų ar plaučių uždegimai ir net paprasčiausias peršalimas gali patekti į kraujotaką ir pažeisti širdį, aiškina gydytojas Nigelis Durhamas iš Jorko ligoninės.

„Tai kur kas labiau paplitę, nei mums atrodo. Miokarditas diagnozuojamas ketvirtadaliui 30 – 35 metų amžiaus pacientų. Tai dažniausia staigios suaugusiųjų mirties priežastis“, - sakė jis.

Miokarditas gali būti švelnus ir praeiti savaime. Jei liga greitai diagnozuojama, ją išgydo vaistai nuo uždegimo. Tačiau padidėjus ir išsitempus širdies raumeniui, gelbėjimo priemonių lieka mažai, išsivysto širdies nepakankamumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)