Reilio miesto Jungtinėje Karalystėje gyventoja Alice Mitchell balsą prarado 2012 metų vasarį, kai susirgo gerklų uždegimu.

Gydytojai perspėja, jog balso mergina gali ir nebeatgauti.

Elektroniniame laiške britė teigia: „Man labai sunku, ne visi supranta, kaip tai pakeitė mano gyvenimą. Dauguma žmonių tiesiog mano, jog juokauju. Iš manęs juokiasi, prašo pakartoti, ką patys pasakė. Kai išeinu su draugais į miestą, negaliu su jais susikalbėti, nes manęs niekas negirdi“.

Dėl ligos merginai teko pristabdyti gyvenimo tempą.

Energinga mergina dėl ligos laikinai nedirba „Virgin Active“ sporto klube, kur buvo atsakinga už baseine plaukiojančių žmonių saugumą: dabar plaukikai bebalsės gelbėtojos paprasčiausiai negirdėtų.

Merginą skaudžiai nuvylė ir šalies biurokratai – pasirodo, jog be balso ji turi išbūti mažiausiai metus, jeigu nori nemokamo gydymo ar invalidumo pašalpos.

47 metų merginos mama Jenny Mitchell taip pat palaužta dukrą ištikusios nelaimės: „Jai toks gyvenimas prilygsta košmarui. Jos balso stygos nepažeistos, tačiau pažeistas už jų esantis raumuo, kuris ir neleidžia jos balsui skambėti. Ji susižadėjusi, su sužadėtiniu Paulu kartu taupė nuosavam būstui, tačiau dėl ligos viskas sustojo. Mūsų šeima tikri šnekoriai, Alice irgi buvo tokia. Tačiau dabar turėjome išmokti tylėti ir jos klausytis. Jeigu nesiklausome, ji pradeda daužyti į stalą, kad atkreiptų dėmesį“.

Laringitas – gerklų gleivinės uždegimas, dėl kurio sutrinka gerklų funkcija, kalba ir net kvėpavimas.

Dažniausiai laringitą sukelia virusinė infekcija, pavyzdžiui peršalimas. Dažniausiai ligos atsikratyti pavyksta per tris savaites. Tačiau laringitą gali išprovokuoti ir gastroezofaginis refliuksas, alerginės reakcijos ar balso stygų pertempimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)