Jo metu tauragiškis Saulius Bagdonas apeis net 28 Lietuvos miestus, skatindamas žmones aukoti vėžiu sergantiems vaikams. Žygis pradedamas įspūdingu koncertu Vilniuje, prie Baltojo tilto. Susirinkusiems koncertą dovanos Vilius Alesius – Willux su „Repeseed“, Pushaz, Sasha Song, Saulenė Chlevickaitė, Nerijus Liubertas, grupė „Biplan“.

Vilniečiai ir miesto svečiai į Žygio starto renginį yra kviečiami jau rytoj, šeštadienį, rugsėjo 10 dieną, nuo 13 val.

„Man atrodo, kad kiekvieno iš mūsų pareiga yra padėti, rašoma pranešime spaudai. Ir nesvarbu, ar tai daroma tyliau, ar garsiau. Esmė, kad kuo galiu – tuo ir padedu. Mano visas palaikymas ir geros mintys siunčiamos tiems vaikams, kurie šiandien negali džiaugtis rudeniu, negali susitikti su draugais, negali pasimatuot, kas kiek paaugo... Nes jie ligoninėje. Ir, deja, ilgam“, – apie tai, kodėl prisijungė prie pagalbos onkologiniams ligoniukams akcijos, sakė Vilius Alesius – Willux iš SKAMP.

Saulius Bagdonas
Šeštadienį susirinkusiųjų į koncertą lauks įvairios pramogos. Be žymių atlikėjų koncerto, vaikai su tėveliais taip pat kviečiami dalyvauti įdomiose kūrybinėse dirbtuvėlėse – vaikams bus piešiama ant veidukų, daromos laikinos tatuiruotės, šaržai, gaminami pakabukai ir kt.

Taip pat bus galima įsigyti „Mamų unijos“ suvenyrų – maišelių, puodelių, atvirukų, rankų darbo medinių žaislų. Visos lėšos už šiuos suvenyrus bus skiriamos ligoniukams paremti.

Koncerto metu iš žmonių bus sustatyta „gyva“ širdis. Visi susirinkusieji bus kviečiami sustoti į širdies formą ir paleisti į dangų net 1000 balionų. Šis skaičius – simbolinis. Nes būtent tiek kilometrų planuojama nužygiuoti dėl sunkiai sergančių vaikų. Šie kilometrai nusidrieks net per 28 šalies miestus. Planuojama, kad žygis truks daugiau kaip 40 dienų - nuo rugsėjo 10 iki spalio 21 dienos.

Pagrindinis žygeivis, kuriam ir kilo šio Žygio idėja, yra Saulius Bagdonas. Jis yra organizacijos „Aktyvi Tauragė“ vadovas, žinomas žygeivis, ėjimo entuziastas.

„Esu nusiteikęs labai ryžtingai. Noriu, kad apie vaikus, kurie šiandien sunkiai suserga, žinotų visi. Noriu, kad finansinė pagalba šiems vaikučiams būtų tokia maksimali, kiek iš šio iššūkio įmanoma padaryti. Esu maloniai nustebintas, kiek sulaukiu palaikymo ir norinčiųjų eiti kartu. Ir nesvarbu, kaip jį matuosime – vieni eis visą dieną, kiti - pora savaičių, treti skaičiuos kilometrus, dar kiti – žygiuos valandomis. Svarbu, kad padėtume vaikams – žygiavimu, atsidavimu ir auka“, - sakė Saulius Bagdonas.

Aukoti ligoniukams galima jau dabar skambinant ar siunčiant žinutę trumpuoju numeriu 1418 (auka – 3 eurai) arba aukojant į „Mamų unijos“ sąskaitą Danske banke, LT 517400032266923810, paskirtyje nurodant „Širdies žygis“.

Už žygio metu surinktą sumą bus perkama būtiniausia medicininė įranga. Pirmiausia – specialios gulimos funkcinės lovos su reguliuojama padėtimi. Tai viena svarbiausių komforto sąlygų sunkiai ir ilgai besigydantiems onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams.

Visa informacija apie žygį, apsilankymus 28-iuose į maršrutą įtrauktuose miestuose skelbiama čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją