1 priežastis. Mėsa – įvairiais atžvilgiais labai brangus malonumas (pvz., valgyti mėsą – 2 kartus brangiau, nei vegetarinė mityba).
2 priežastis. Tyrimais įrodyta, kad augalinį maistą valgantys žmonės gyvena vidutiniškai 5–8 metais ilgiau.
3 priežastis. Nustojusiems valgyti gyvulinės kilmės maistą pagerėja sveikata. Organizmas pailsi nuo sunkaus maisto ir tarsi atsinaujina.
4 priežastis. Nebevalgant mėsos sumažėja tikimybė, kad į organizmą pateks kenksmingų mikroorganizmų ir parazitų.
5 priežastis. Valgant augalinės kilmės maistą sumažėja rizika, kad į organizmą pateks GMO (juk galvijus šeria pigiais produktais su GMO).
6 priežastis. Termiškai neapdorotas augalinis maistas jaunina organizmą.
7 priežastis. Nustojus valyti mėsą organizmas apsivalo nuo šlakų ir toksinų.
8 priežastis. Mėsoje daug cholesterino, kuris kenkia širdžiai, o vaisiai ir daržovės stiprina širdį ir apskritai gerina savijautą.
9 priežastis. Valgantiems mėsą žmonėms didesnė vėžio grėsmė.
10 priežastis. Valgydami vegetariškus patiekalus pajusite didesnį pasitenkinimą, nei valydami maistą, dėl kurio buvo žudomi gyvūnai.