1 priežastis. Mėsa – įvairiais atžvilgiais labai brangus malonumas (pvz., valgyti mėsą – 2 kartus brangiau, nei vegetarinė mityba).

2 priežastis. Tyrimais įrodyta, kad augalinį maistą valgantys žmonės gyvena vidutiniškai 5–8 metais ilgiau.

3 priežastis. Nustojusiems valgyti gyvulinės kilmės maistą pagerėja sveikata. Organizmas pailsi nuo sunkaus maisto ir tarsi atsinaujina.

4 priežastis. Nebevalgant mėsos sumažėja tikimybė, kad į organizmą pateks kenksmingų mikroorganizmų ir parazitų.

5 priežastis. Valgant augalinės kilmės maistą sumažėja rizika, kad į organizmą pateks GMO (juk galvijus šeria pigiais produktais su GMO).

6 priežastis. Termiškai neapdorotas augalinis maistas jaunina organizmą.

7 priežastis. Nustojus valyti mėsą organizmas apsivalo nuo šlakų ir toksinų.

8 priežastis. Mėsoje daug cholesterino, kuris kenkia širdžiai, o vaisiai ir daržovės stiprina širdį ir apskritai gerina savijautą.

9 priežastis. Valgantiems mėsą žmonėms didesnė vėžio grėsmė.

10 priežastis. Valgydami vegetariškus patiekalus pajusite didesnį pasitenkinimą, nei valydami maistą, dėl kurio buvo žudomi gyvūnai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (500)