Pateikiame keletą būdų, kaip nepriaugti svorio per šventes:

1. Daugiau skysčių.

Gerti daugiau skysčių, vandens, žalios arbatos. Arbatą paskaninti citrina ar cinamonu. Likus pusvalandžiui iki valgymo, išgerti stiklinę vandens.

2. Aktyvus laisvalaikis.

Aktyviau išnaudoti laisvalaikį. Po valgio išeiti pasivaikščioti, nesvarbu, koks lauke oras, šaltukas tik į naudą. Į svečius išsiruošti pėstute. Tai suaktyvins maisto virškinimą. Su artimaisiais apsilankykite baseine, boulinge, pramogų parke.

3. Nuslopinti alkio jausmą.

Visada kišenėje turėti kramtomos gumos, mėtinių ledinukų. Tai nuslopins alkio jausmą ir padės sulaukti, kol susėsite prie stalo.

4. Nekaloringi užkandžiai.

Jeigu sunku sulaukti pagrindinių patiekalų, užkandžiams pasirinkite mažiau kaloringus produktus: vaisius, jogurtus, želė, riešutus. Riešutus rinkitės nelukštentus (ilgiau užtruksite) žemės, lazdyno, graikiškus.

5. Pasakyti sau - stop.

Pasakyti sau STOP. Aplinkiniams galima pasiteisinti, kad esu sotus.

6. Mėgaukitės maistu.

Valgykite lėtai, pasimėgaudami maistu bei bendravimu kompanijoje.

7. Būkite maisto snobu.

Būkite maisto snobais, rinkitės tik vertingus produktus, patiekalus. Mažiau kaloringą mėsa, salotas be užpilų.

8. Alkoholiui - ne.

Alkoholiniai gėrimai - didžiausios kalorijų „bombos“. Stenkitės mažiau jo vartoti, gerti iš mažesnių taurių. Nusistatykite, kelias taures tauriojo gėrimo leižiate sau išgerti. Alkoholinių gėrimų nemaišykite su gazuotais gėrimais, vietoje to isidėkite ledukų.

9. Venkite švediško stalo.

Naudokite mažesnes lėkštes. Ypač tai padės, jeigu šventiniame vakarėlyje yra švediškas stalas. Prie švediško stalo rinkitės tik keletą maisto produktų, atsisakykite padažų.

10. Sverkitės.

Matomoje vietoje pasistatykite svarstykles. Sverkitės, kai tik pro jas praeisite. Padidės motyvacija mažiau valgyti, daugiau judėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)