Moteris kreipėsi į vieną kliniką Dubline. Ant jos nugaros buvęs „įspūdingas“ krūties dydžio auglys, kuris čiuopiant buvo gana kietas. Moteris sakė, kad gumbas ant nugaros augo daugiau nei dešimt metų, tačiau pastaruosius trejus metus didėjo itin sparčiai.

Auglį išmatavę medikai nustatė, kad jis buvo 19 cm ilgio ir 6,7 cm pločio. Iš pradžių buvo įtarta, kad tai gali būti minkštųjų audinių vėžys – sarkoma. Todėl buvo nedelsiant atlikti tyrimai. Tačiau, laimei, buvo nustatyta, kad tai buvo gerybinis iš riebalinių ląstelių susiformavęs auglys – lipoma.

Dr. Tunde Abdulsalamas sakė, kad tai buvo viena iš didžiausių lipomų, kurią jis matė. „Tikrai neįprasta, kad augliui buvo leista užaugti iki tokio dydžio. Dauguma pacientų būtų ją pašalinę gerokai anksčiau dėl kosmetinių priežasčių“, – sakė medikas.

Auglys ant nugaros

„Iš savo klinikinės patirties galiu pasakyti, kad dauguma lipomų būna mažos. Ir daugumai pacientų jos nekliudo, nes jos nekinta metų metus ir nedaro įtakos organizmo funkcionavimui, – sakė gydytojas. – Tačiau kai kuriais atvejais jos gali didėti augant paciento kūno masei.“

Tiesa, lipomos augimas taip pat gali reikšti, kad auglys yra piktybinis.

Lipomos gali atsirasti ant bet kurios kūno vietos, tačiau dažniausiai išauga ant torso ir rankų. Paprastai jos atsiranda 40-60 metų žmonėms, yra mažos (maždaug 1 cm), minkštos ir neskausmingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)