Dviejų vaikų motinai pasireiškę simptomai prilygo simptomams, atsirandantiems rimtos traumos ar sužeidimo atveju, tačiau M. King patikino, kad jokios traumos nebuvo – moteris tiesiog nuėjo 10 kilometrų distanciją, rašo „The Daily Mail“. Fizinio aktyvumo padariniai moters organizmui buvo siaubingi. Praėjus kelioms valandoms po to, kai moteris atvyko į ligoninę, jos kairė koja padidėjo dvigubai. Išmatavus spaudimą galūnėje paaiškėjo, kad jis tris kartus viršija normą. 39-erių M. King diagnozuotas raumenų guolio ankštumo sindromas, kurį teko šalinti atliekant operaciją.

Kaip vėliau moteriai paaiškino gydytojai, raumenų guolio ankštumo sindromas – tai dėl jungiamuosiuose audiniuose susikaupusio kraujo ar skysčių aplink raumenis ar organus atsiradę guoliai. Jei moteris nebūtų gydoma, raumenys atrofuotųsi, o į kraują patektų toksinų. Blogiausiu atveju galūnę būtų tekę amputuoti.

Melissa King
M. King įveikė 10 kilometrų distanciją vaizdinga Tasmanijos pakrante. Valytoja ir budėtoja dirbanti moteris ruošėsi šioms rungtynėms vietos sporto klube. Ji siekė įveikti distanciją per mažiau nei dvi valandas. Nors su vyro Darreno ir dviejų paauglių vaikų Maddisono ir Joshua parama ji įveikė distanciją per vieną valandą 51 minutę, už tai ji sumokėjo sveikata.

Po M. King atliktos operacijos nuo kairės kojos kelio iki kulkšnies išorinėje dalyje nusidriekė randas. Išorinėje kojos dalyje taip pat liko 20 centimetrų ilgio pjovimo žymė. Keturias paras po atlikos operacijos gydytojai tolimesniam skysčių pašalinimui iš moters kojos naudojo vakuuminę pompą. Visą tą laiką dešinė moters koja buvo pakelta. Vėliau moteriai buvo atlikta antroji operacija, skirta žaizdai užsiūti. Nors operacija buvo sėkminga, gydytojams taip ir nepavyko išsiaiškinti, dėl ko moterį ištiko raumenų guolių ankštumo sindromas, taigi nuspręsta, kad ši būklė moterį ištiko dėl kelių veiksnių.

M. King papasakojo, kad dar kelias savaites po operacijos jai nebuvo leista vaikščioti. Nors po operacijos jau praėjo net 12 mėnesių, M. King vis dar atliekama fizioterapija, skirta nervų pažeidimams gydyti. Moteriai pasireiškė neramių kojų sindromas, tikėtina, kad ją visą likusį gyvenimą vargins skausmai ir kojų stingimas. „Jei tada nebūčiau nuvykusi į ligoninę ir man nebūtų atliktos visos šios sunkios operacijos, koja būtų amputuota“, - neabejojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)