Gydytojas A. Unikauskas sako, kad išsipūtęs pilvas – toli gražu ne tas pats, kas riebalų sluoksnis pilve.

„Paprastai tai yra laikinas nepatogumas, kurį daugelį atvejų galima išspręsti keliais triukais ir mitybos pokyčiais“, – sako gydytojas.

Kokie gi tie triukai, galintys numalšinti pilvo pūtimą?

„Tai paprasti veiksmai. Tarkime, dešinėje pašonėje, šonkaulių lankas ir po juo, maždaug šioje vietoje (žiūrėti apačioje esančią nuotrauką) yra tulžies pūslė. Jeigu mes pirštais prie ties tulžimi sukursime slėgį ir palaikysime porą minučių, mes paskatinsime tulžies išsiskyrimą, išspausime dalį tulžies į dvylikapirštę žarną ir tolyn į žarnyną“, – pasakojo A. Unikauskas.

Gydytojas A. Unikauskas rodo, kur yra tulžies pūslė

Tiesa, šis būdas nebūtinai padės.

„Dar gali būti naudinga sukelti spaudimą dar viename taške – kalbu apie kasą. Jei nuo bambos paimsime maždaug 2 centimetrus, šiek tiek kairiau, yra kasa. Čia taip pat spaudžiame su pirštais, sukeliame slėgį ir palaikome apie 2 minutes“, – sakė gydytojas.

Gydytojas A. Unikauskas rodo, kur yra kasa

Tokiu būdu daugiau kasos išskiriamų fermentų gali patekti į žarnyną ir imti geriau skaidyti maistą. Tokiu būdu žarnyno turinys bus dar geriau suskaidytas.

Abiejų taškų spausti vienu metu nepatartina.

„Tai nereiškia, kad kiekvienam žmogui reikia šitaip elgtis. Siūlau tokius pilvo pūtimo malšinimo būdus žmonėms, kurie pavalgę jaučia pilvo pūtimą, jaučiasi, tarsi maistas būtų nevirškinamas. Tokius budus galite pamėginti, jūs tikrai sau nepakenksite“, – tikina A. Unikauskas.

Daugiau apie pilvo pūtimą žiūrėkite LRT laidoje „Klauskite daktaro“, įrašą rasite – čia.