Ji sutiko papasakoti, kokį sunkų pokyčių kelią teko nueiti ir kiek pastangų jai tai kainavo, skelbia „Yahoo Beauty“.

Lūžio taškas

Visada žinojau, kad mano svoris – rimta problema. Ne vienas mane bandė įkvėpti ir paskatinti spręsti šią bėdą, bet vis ko nors pristigdavę. Tos kalbos buvę kaip nuo žąsies vanduo. Lūžis įvyko prieš 13 mėnesių, kai man buvo diagnozuota išsėtinė sklerozė. Dar prieš dvejus metus sužinojau serganti celiakija. Nežinojau, ar, atsikračius antsvorio, palengvinsiu varginančius simptomus, tačiau turėjau kažko imtis.

Pokyčiai

Kai pradėjau lieknėti, visur, kur įmanoma, ieškojau informacijos, ieškojau įkvėpimo socialiniuose tinkluose, domėjausi žmonėmis, turinčiais tokių pačių sveikatos problemų, žavėjausi jų sėkmės istorijoje. Pinigų asmeninio trenerio ar dietologo paslaugoms neturėjau, todėl supratau, kad turiu kliautis tik savimi.

Maždaug pustrečio mėnesio buvai veganė – tiksliai nuo 2015 metų sausio 6 dienos. Tada į mitybos racioną įtraukiau vištieną. Atsisakiau pieno produktų – vienintelė išimtis buvo ožkos sūris. Bandžiau skaičiuoti kalorijas, bet man toks metodas netiko. Pradėjau stebėti porcijų dydį, toks metodas pasirodė veiksmingesnis.

Kovodama su antsvoriu, patyriau kelis išsėtinės sklerozės priepuolius, tačiau žinojau, kad dabar negaliu nuleisti rankų. Privalau eiti į sporto salę ir dirbti. Ne kartą sau sakiau: kad ir kaip dabar man skauda, kad ir kaip sunku, galiausiai man bus atlyginta.

Liga trumpai atsitraukė – likę kovos su antsvoriu metai buvo lengvesni. Dabar simptomai grįžo – kartais jaučiuosi taip pat, kaip ir iki pokyčių pradžios: neuropatija, migrena, nuovargis, galūnių dilgsėjimas, raumenų spazmai. Man padėjo mankšta – supratau, kad tai geriausias vaistas. Daugiau niekas man nepadeda.

Nauda

Niekada nebuvau iš tų, kurios sulaukia priešingos lyties dėmesio. Dabar sulaukiu ir dėl to jaučiuosi labai nejaukiai. Niekaip neįprantu – reikia su savimi dirbti.

Sportuoju 6 ar net visas 7 dienas per savaitę. Po 20 minučių skiriu širdies raumens stiprinimo pratimams, po valandą ar pusantros kilnoju svorius. Tapau vegane, nes tokia mityba man padeda jaustis geriau, esu produktyvesnė.

Stengiuosi nesukčiauti, nes žinau, kad tai neduos nieko gero. Savęs apgauti nepavyks.

Naujas gyvenimas

Išmokau kelis svarbius dalykus. Turiu tik vieną kūną ir turiu juo rūpintis. Sportas mano išsigelbėjimas. Kartais tenka save įtikinėti eiti į sportą klubą, bet vėliau dėkoju sau už ryžtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)